Un proiect de incluziune sociala a romilor din Pata Rat, finantat de norvegieni cu 2 milioane de euro. “Vrem să-i implicăm în dezvoltarea orașului”

Guvernul Norvegiei va oferi o finantare de 2 milioane de euro pentru un proiect care se axează pe nevoile populației marginalizate din comunitățile aflate lângă rampa de gunoi de la Pata Rât.

tigani pata rat

Proiectul Pata Cluj – Intervenții sociale pentru desegregarea și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj, precum si a comunităților de romi marginalizate – își propune să implice populația acestei comunități în dezvoltarea orașului, să susțină desegregarea și să lupte împotriva sărăciei printr-o abordare multisectorială și măsuri integrate, precizează inițiatorii acestuia.

Este vorba despre Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, în parteneriat cu Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Asociația Habitat for Humanity Cluj și Fundația AltArt.

Proiectul se întinde pe o durată de 2 ani si este in valoare de 2.079.500 de euro, iar banii sunt oferiți de Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul Programului “Combaterea Sărăciei” (RO25).

“Sunt planificate intervenții la nivel social, educațional, cultural, ocupațional. La finalul celor doi ani, membrii comunității vor avea o calitate a vieții mai bună și vor avea un control mai bun asupra propriilor vieți. Cu alte cuvinte, vor fi mai bine pregătiți pentru proiectele de locuire și desegregare cu care dorim să continuăm aceste intervenții”, a explicat Gabriella Tonk, Manager de proiect Pata-Cluj.

La Pata Rât locuiesc, in prezent, aproximativ 300 de familii, în patru comunități.

Leave a Reply

Loading...
Top