UNICEF deschide la Cluj-Napoca un centru de resurse pentru adolescenți

UNICEF în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj şi ALIAT au lansat astăzi modelul “Oportunităţi pentru Adolescenţi” în municipiul Cluj-Napoca.

centrul de resurse pt adolescenti unicef

Deschiderea Centrului de resurse pentru adolescenţi în acest an, în care Clujul este Capitala Europeană a Tineretului, oferă orașului oportunitatea de a diversifica domeniile în care comunitatea noastră acordă atenţie şi servicii speciale tinerilor clujeni.

Educaţia, informarea şi prevenirea sunt elemente-cheie în a ajuta tinerii să lupte cu tentaţiile şi pericolele societăţii contemporane şi, în acest sens este extraordinar să le putem pune adolescenţilor noştri la dispoziţie un spaţiu, specialişti şi programe dedicate.

centrul de resurse pt adolescenti unicef2

Acesta este cel de-al treilea model de servicii dedicate adolescenţilor din cele cinci – Iaşi, Constanţa, Cluj, Bucureşti şi Bacău – în care adolescenţii vor avea acces la un pachet de intervenţii prietenoase , eficiente şi eficace care să le garanteze oportunităţi egale şi condiţii adecvate pentru implicarea lor în toate aspectele vieţii.

Modelul “Oportunităţi pentru Adolescenţi” va fi implementat pe o perioadă de trei ani şi se adresează adolescenţilor, fete şi băieţi, cu vârste între 10 – 18 ani, cu posibilităţi reduse de dezvoltare, din zone urbane dezavantajate din municipiul Cluj-Napoca. Modelul a fost dezvoltat plecând de la analiza determinanţilor ce influenţează viaţa adolescenţilor din România şi a serviciilor existente pentru aceştia la nivel local, derulate în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top