“Use Together”, site-ul de unde poţi împrumuta ce ai nevoie pe o anumită perioadă de timp!

12 tineri clujeni din domenii diferite de activitate şi-au pus mintea şi imaginaţia la contribuţie pentru a realiza proiectul “Use Together”, un site de unde poţi împrumuta obiecte pentru o anumită perioadă. Singura condiţie este să dai ceva la schimb. Simplu, nu?

Iniţiatorii proiectului clujean, “Use together”! Foto: cluj.adevarul.ro

Împrumutarea unei cărţi, a unui joc sau orice obiect poate fi posibil de acum cu un singur click, datorită proiectului realizat de 12 tineri ingineri, antreprenori, economişti şi IT-işti. Ideea acestora s-a materializat într-un site de unde poţi împrumuta lucruri pentru o anumită perioadă. La schimb, trebuie să oferi un obiect. Conceptul e simplu. Iniţiatorii “Use Together” pleacă de la ideea că oamenii cumpără numeroase lucruri pe care le folosesc de câteva ori şi apoi le abandonează în debara sau într-un sertar cu gândul că, poate, cândva, vor avea nevoie de ele.

“Avem apoi acei oameni care ar vrea să împrumute unele lucruri, pe o perioadă scurtă, în loc să le cumpere. Platforma online pe care au creat o se numeşte UseTogether şi îi aduce împreună pe cei ce au obiectele şi pe cei ce au nevoie de ele pentru scurtă durată”, explică Mircea Vădan (26 de ani, inginer) pentru Adevărul.

Motto-ul tinerilor care spune tot despre ideea lor este: “It’s not about owning things, it’s about access to things” (Nu e vorba despre a deţine lucruri, ci despre a avea acces la ele)”.

Cum funcţionează

Mometan, înregistrarea pe site se face doar pe baza unei invitaţii, iar comunitatea numără, până acum, 35 de persoane, iniţiatorii proiectului şi prietenii lor. Lansarea oficială va avea loc în octombrie, când vin studenţii, care sunt publicul ţintă al acestui site.

“Proiectul şi platforma noastră are la bază buna credinţă şi accesul se face prin invitaţii. www.usetogether.ro a apărut dintr-o nevoie. Îmi trebuia un GPS ca să merg într-o excursie. Am vrut să împrumut de la prieteni, dar niciunul nu avea”, a mărturisit Victor Miron, 27 de ani, antreprenor, cel care a avut ideea realizării acestei platforme.

4 thoughts on ““Use Together”, site-ul de unde poţi împrumuta ce ai nevoie pe o anumită perioadă de timp!

 1. Ideea asta ar putea avea un succes extraordinar intr-o tara ca Austria de exemplu….in Romania e dificil , ca sa nu spun imposibil.
  Oricum prin partea voastra de tara lucrurile stau totusi mai bine, parca-s mai orânduite…pe acolo sa zic ca s-ar misca ceva….

 2. ideea este binevenita, dar oare bunacredinta nu are nevoie de putin
  ajutor?dar sa nu pornim de la ideea ca toata lumea are un scop ascuns
  sint si foarte multe persoane oneste care chiar se vor bucura de opor
  tunitatea aceasta.bafta multa si vizitatori asisderea

 3. Sper ca o ideea ca asta sa nu aiba succes nicaieri!
  Colectivism parsiv mascat cu minciuni inteligent promovate!
  Extrem de periculos!

  “It’s not about owning things, it’s about access to things”

  Si intr-o zi o sa te trezesti, la loc, in lanturi!

  ITS ALL ABOUT OWNING THINGS, HAVING MEANS AND MOST IMPORTANT YOURSELF!

  Spune NU – Comunismului – Colectivismului – Saraciei!

  Munceste si Detine!

  1. De ce? Cu ce e mai presus sa detii ceva de care probabil n-o sa mai ai nevoie, cand poti sa imprumuti?

   Inteleg ca nu e ok sa fie comunism, dar cata vreme evaluam responsabilitatea oamenilor (fie prin a le da/lua bani, fie prin reputatie – cum e pe Okazii sau orice altceva), sistemul functioneaza.

   De ce sa detii ceva ce nu folosesti? E o imperfectiune la modelul consumerist, din cauza ca multi isi cumpara ceva, il foloseste o data, si apoi uita de el printr-o camara, dupa ce timpul muncit pentru acel lucru e dus. De ce nu l-ar da cuiva mai departe, in schimb pe altceva?

   Schimbul inseamna economie libera, si acest schimb nu trebuie neaparat intermediat de bani. Cand doua persoane sunt de acord sa schimbe ceva, AMBII ies mai bine, din cauza ca AMBII isi doreau ce au obtinut mai mult decat ce au dat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top