USL Cluj îl atacă din nou pe Boc prin “căţeluşul loial” Ioan Bîldea

ioan bildea vs emil bocVicepreşedintele PNL Cluj, Ioan Bîldea, lansează un nou atac fără precedent, printr-un alt comunicat de presă, la adresa edilului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Consilierul îi reproşează primarului felul cum “s-a folosit de banii clujenilor” pentru a achita “nota de plată” în valoare de 500.000 de euro rămasă din mandatul lui Sorin Apostu.

“Emil Boc a reușit să mai lovească o dată din plin în buzunarele clujenilor, înainte de finalul anului 2013. Astfel, ajutat de consilierii săi credincioși de la PDL și UDMR, Emil Boc a direcționat peste o jumătate de milion de euro din banii municipalității către câteva firme cu care Primăria a derulat un contract de întreținere a străzilor. Întreaga afacere s-a perfectat în liniște, departe de ochii clujenilor, pentru ca Boc să poată ascunde astfel o nouă „bombă” administrativă rămasă de pe vremea lui Sorin Apostu. De altfel, nu e prima dată când Emil Boc a obligat clujenii să achite din buzunarele lor măgăriile lui Sorin Apostu”, a spus Ioan Bîldea în comunicatul de presă emis duminică.

Bîldea susţine că acțiunea s-a întâmplat “pe furiș”, la ședința Consiliului Local din 11 decembrie, după ce consilierii USL au plecat.

“Profitând de plecarea consilierilor USL, primarul a insistat ca un anume proiect de hotărâre să fie votat, deși acesta se afla la finalul Ordinii de Zi. Proiectul vizat, precum și Referatului întocmit de către aparatul de specialitate al Primarului pentru acesta nu au fost publicate pe site-ul Primăriei. Ele nu sunt publice nici acum”, mai menționează Bîldea.

Penelistul arată că prin acest proiect de hotărâre, toți consilierii PDL au fost de acord, practic, să achite sub formă de despăgubiri peste 500.000 de euro către firmele J.V. CONSORZIO GARBOLI CONICOS SPA-TIRRENA SCAVI SPA ROMÂNIA SUCURSALA CLUJ, firme care au derulat un contract de reabilitare și întreținere a străzilor din Cluj-Napoca. Contractul a fost licitat pe vremea primului mandat de primar al lui Emil Boc, pentru achitarea căruia Primăria a contractat un credit.

“Deși procesul datează din anul 2011 și a avut mai multe faze, nici primarul Emil Boc și nici consilieri locali avocați ai PDL Cluj nu au propus Consiliului Local achiziționarea unor servicii juridice, având în vedere suma mare imputată de consorțiu. Primăria nu și-a luat nici o măsură de precauție, iar angajații acesteia nu au suflat niciun cuvânt despre situație, pentru ca ulterior mârșăviile lui Apostu să fie acoperite de către Emil Boc și puse în spinarea clujenilor, din ale căror buzunare se iau bani, din nou, pentru a plăti după Apostu.

Din 22.01.2013, de când au primit soluția de la Tribunalul Specializat Cluj, Emil Boc și avocații PDL consilieri locali au tăcut, nu au informat Consiliul Local cu privire la acesta situație, ba mai mult, juriștii primăriei au arătat în mod suspect o totală lipsă de interes față de acest proces”, se mai precizează în comunicat.

“Valeriu Stoica învinge în instanță primăria lui Emil Boc și clujenii sunt puşi la plata a 2.650.600 lei. În loc să lupte să apere interesele clujenilor, reprezentanții municipalității au lăsat parcă la un semn armele jos și s-au prefăcut că au uitat de termene, de dosar cu totul. Emil Boc nu este străin de această situație, dată fiind secretomania din jurul acestei cauze și manevra prin care a introdus pe ordinea de zi, în ultimul moment proiectul de hotărâre privind plata despăgubirilor”, se mai arată în comunicat.

Ioan Bîldea este recunoscut ca un opozant vehement al primarului Emil Boc şi a democrat-liberalilor, exact ca un “căţeluş loial” şi “bine dresat” care ascultă de ordinele stăpânului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top