Vakar Istvan a semnat contractul de garantare a creditului pentru Aeroportul International “Avram Iancu”

Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, a semnat luni contractul de garantare a creditului de 50.000.000 lei, cu o maturitate de 20 de ani, pentru realizarea investiţiei publice de interes judeţean “Pistă 3.500 m – Etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente”, la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A.

vakar istvan semnare contract garantare credit aeroport

“Urmare a avizului favorabil emis în acest sens de Ministerul de Finanţe, am semnat contractul de garantare a împrumutului de la Aeroport. Dincolo de importanţa în sine a acestui moment, el reconfirmă, o dată în plus, că lucrurile au întrat pe făgaşul lor normal şi că nu mai există impedimente pentru funcţionarea normală şi pentru continuarea investiţiilor la acest obiectiv aeronautic de importanţă regională şi naţională. Banii obţinuţi prin acest credit vor fi folosiţi exclusiv pentru achitarea lucrărilor deja executate la pista de 3.500 de metri a Aeroportului, etapa I, plăţile urmând a fi supravegheate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Aeroportului împreună cu cei ai Consiliului Judeţean”, a declarat Vakar Istvan.

Semnarea acestui contract survine ca urmare a HCJ nr. 181 din 31 iulie 2014, de modificare a HCJ nr. 19/2014, prin care forul deliberativ al judeţului Cluj a aprobat garantarea unei finanţării rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei pentru realizarea investiţiilor publice de interes judeţean la aeroport.

Leave a Reply

Loading...
Top