Vânzarea combinatelor Mechel nu presupune închiderea producţiei acestora!

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a purtat o serie de discuţii cu Yurii Guschin, coordonatorul Mechel pe România, pe tema vânzării întreprinderilor româneşti Mechel.

Cei direct implicaţi în această situaţia pot răsufla uşuraţi, vânzarea întreprinderilor româneşti Mechel nu presupune şi închiderea producţiei acestora.

În urma şedinţei Consiliului de Administraţie OAO Mechel, unde s-a decis oferirea spre vânzare, printre altele, a uzinelor siderurgice din România, mai exact Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila, s-a decis ca acestea să funcţioneze în continuare normal. Grupul Mechel, interesat în asigurarea valorii capitalizate a activelor sale din România, asigură că va depune eforturi maxime spre păstrarea uzinelor în stare funcţională şi va duce tratative cu potenţialii investitori interesaţi în păstrarea şi dezvoltarea uzinelor româneşti Mechel.

Mechel va respecta planul existent de optimizare a producţiei şi personalului, iar întreprinderea din Câmpia Turzii va fi conservată o parte a capacităţilor neutilizate în procesul de producţie, în scopul păstrării lor în stare de funcţionare şi va funcţiona, în întregime, secţia de trăgătorie de oţel a întreprinderii.

Scopul principal al companiei în momentul de faţă, și care coincide cu dorința Guvernului, este păstrarea integrităţii întreprinderilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top