Vânzătorii de pepeni din Cluj, amenințați cu instanțele de judecată de către municipalitate

Anul acesta, primăria Cluj-Napoca nu a mai eliberat autorizații vânzătorilor de pepeni pe domeniul public decât în spațiile special amenajate din piețe, însă orașul a fost luat cu asalt de comercianții din Dăbuleni, care s-au așezat, de această dată, pe locuri private și în curțile bisericilor.

pepeni

Primăria a declarat război vânzătorilor de pepeni care nu au autorizaţie şi va încerca să scape de ei cu ajutorul instanţei, după ce amenzile acordate nu au avut niciun efect.

Potrivit lui Emil Boc, chiar dacă au existat înţelegeri între aceştia şi proprietarii anumitor terenuri sau curţi, oamenii tot aveau nevoie de autorizaţie de la primărie pentru a-şi putea vinde marfa.

Amenzile nu au avut niciun efect, astfel că autoritățile locale vor apela la instanțele de judecată.

Drept consecinţă, în urma controalelor făcute de poliţiştii locali au fost amendaţi până acum 80 de comercianți de pepeni cu sume totale care au depăşit 20.000 de lei, dar aceștia au preferat să plătească sancţiunile şi să îşi vândă în continuare ilegal pepenii. Conform primarului, singura modalitate prin care aceştia vor putea fi evacuaţi de pe spaţiul public sau privat este o hotărâre judecătorească, soluţie la care Primăria vrea să apeleze.

“Toţi vânzătorii de pepeni care se află în afara pieţelor sunt într-o situaţie ilegală şi au primit amenzile corespunzătoare. Sunt mai mulţi acum pe domeniul privat, dar şi acolo au nevoie de autorizaţie. Nu au voie să vândă nici pe spaţiul public, nici pe cel privat. Lor le-a convenit să plătească amenda, au fost somaţi să plece, dar deocamdată preferă să rămână, chiar dacă nu au niciun fel de aprobare. Noi va trebui să aplicăm în continuare prevederile legale, adică să procedăm la atacarea în instanţă şi la evacuarea prin instanţă”, a spus Emil Boc la Napoca FM.

One thought on “Vânzătorii de pepeni din Cluj, amenințați cu instanțele de judecată de către municipalitate

  1. auzi, dar primaria asta nu ia in considerare faptul ca NU SE POT DEPOZITA PEPENI IN PIETE dupa cat de mare e cererea?

    mie imi plac pepenii, si prefer sa ii cumpar de la dabulenii de pe marginea drumului, decat sa iau din supermarket pepeni din spania grecia si italia.

Leave a Reply

Top