Vernisaj: Fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de ştiri a Ungariei

Vernisajul expoziţiei “Lumea din perspectiva maghiară – Fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de ştiri a Ungariei” va avea loc la Muzeul de Artă, duminică, 17 august, la ora 17:00.

A Kálnoky-birtokok Székelyföldön
A Kálnoky-birtokok Székelyföldön

Expoziţia va fi prezentată de Galambos István, director adjunct al Fondului de Administrare Mass Media (MTVA), Ungaria, şi președinte al Colegiului Kós Károly al MTVA, precum şi de dr. Gazsó L. Ferenc din partea Agenţiei Naţionale de Ştiri a Ungariei (Magyar Távirati Iroda- MTI).

Expoziţia reprezintă o retrospectivă în imagini realizată de fotografii maghiari în 2013 şi 2014 la unele dintre cele mai importante evenimente din Europa, de la Euro-Maidanul din Kiev la inundaţiile provocate de Dunăre ori Olimpiada de Iarnă de la Soci.

Fotografii MTI/MTVA au câștigat în 2014 zece premii la concursul Asociației Naționale a Jurnaliștilor Maghiari, competiție în care s-au înscris 310 autori cu 3.810 de proiecte.

Fotografii ale căror lucrări vor fi expuse la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca sunt Balázs Attila, Illyés Tibor, Beliczay László şi Mohai Balázs.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top