Veste bună pentru “Șepcile roșii” – Clubul revine oficial și în acte la denumirea de Universitatea Cluj

Clubul de fotbal al Universității Cluj a evoluat de la începutul sezonului în liga a 4-a sub denumirea de “Asociația Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru al Studenților Clujeni” datorita faptului că nu avea drept de folosință asupra numelui FC Universitatea Cluj, dar astăzi noua echipă a făcut un pas important pentru revenirea la vechiul nume consacrat.

Noua asociație înființată de Primăria Cluj-Napoca cu sprijinul celor șase universități clujene deținea exclusiv brandul și palmaresul, dar nu avea drept de folosință al numelui “Universitatea Cluj” pentru că mai existau două asociații cu nume asemănător, desființate, dar neradiate din Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor. Însă acest lucru e istorie, iar noul club va putea folosi denumirea de “U” Cluj în mod oficial.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele clubului, Radu Constantea, pe pagina sa personală de Facebook.

“U” face încă un pas extrem de important spre normalitatea pe care ne-o dorim cu toții! În vara lui 2016, când am început reconstrucția, ne-am aflat în imposibilitatea de a folosi, în actele clubului, denumirea “FC Universitatea Cluj”, asta deși avem drepturi exclusive asupra brandului. Motivul: două asociații cu nume asemănător, desființate, dar neradiate din Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor.
Acest lucru este pe cale să se schimbe.

În urma demersurilor pe care le-am întreprins, mai întâi la Tribunalul Cluj, apoi la Ministerul Justiției, am obținut dovada că denumirea ‘Fotbal Club Universitatea Cluj’ a devenit disponibilă și este rezervată de clubul nostru.

Vom începe imediat demersurile, astfel încât denumirea să se regăsească și în numele oficial al clubului pe care îl iubim cu toții. E adevărat că dragostea pentru ALB și NEGRU nu a stat și nu va sta niciodată într-o foaie de hârtie, însă, dintr-un anumit punct de vedere, acest pas reprezintă o reparație morală, dar și îndeplinirea unei promisiuni pe care am făcut-o în fața suporterilor”, a susținut consilierul local.

Universitatea va juca primul meci oficial din 2017 miercuri, 8 martie, de la ora 15:00, pe terenul de la Baza sportivă “Dan Anca”, împotriva formației Viitorul Mihai Georgescu.

Leave a Reply

Loading...
Top