Viata studenteasca a Clujului, animata de evenimentele din cadrul “Lunii Studentului Clujean”! Puya, Vescan si Grasu XXL vor concerta, pe 19 mai, la Rooftop Party Iulius Mall

afis_lscConsorțiul Organizațiilor Studențești Cluj anunță debutul unei noi ediții de celebrare a studentului clujean: Luna Studentului Clujean. Devenit o tradiție printre tinerii clujeni, evenimentul va umple luna Mai cu activități orientate pe cele 5 direcții principale: divertisment, sănătate, sport, cultural și carieră, alături de ONG­urile clujene și diferiți artiști precum Puya, Grasu XXL și Vescan care vor invita studenții la distracție pe 19 mai pe acoperișul etajului 2 la Iulius Mall Cluj­-Napoca.

Anul acesta LSC va debuta în forță atât pe domeniul educațional cât și cel medical. În perioada 13­-15 mai studenții sunt invitați la Casa de Cultură a Studenților pentru a asista la o sesiune de Training­uri și Workshop­uri de Comunicare în cadrul cărora vor putea să își dezvolte abilitățile de comunicare atât pentru viața de zi cu zi cât și pentru o viitoare carieră de succes.

În 14 mai domeniul medical va fi activat prin intermediul evenimentului “Împreună pentru sănătatea Clujului! Cunoaște­ți tensiunea arterială!” În cadrul acestei acțiuni ce va debuta grație unei colaborări între: Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, Organizația Studenților Stomatologi, Organizația Studenților Farmaciști, English Medical Student Association, Corporation Médecine Cluj și cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj­-Napoca, va fi amplasat un cort pe Bulevardul Eroilor, unde aproximativ 120 de voluntari din cadrul UMF vor măsura pe parcursul celor 2 zile de eveniment tensiunea arterială și vor doza glicemia persoanelor interesate. De asemenea, toți participanții vor primi sfaturi legate de un stil de viață sănătos, iar în cazul depistării unor valori modificate vor fi îndrumați către cadre medicale de specialitate.

Cei mici nu vor fi neglijați în această acțiune. Alături de voluntarii proiectului Teddy Bear Hospital din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj se va încerca schimbarea percepției copiilor referitor la cadrele medicale. În acest sens, cei mici vor fi invitați să intre în diferite jocuri de rol în cadrul cărora vor fi puși în postura de medic, iar Teddy sau orice altă jucărie va fi pacientul. Împreună cu voluntarii vor învăța să îngrijească pacienții și să scrie rețete. Toți micii doctori vor fi răsplătiți cu baloane și bomboane din parte ursulețului Teddy.

Calendarul Lunii Studentului Clujean va include și Campus Days pe 15 mai în Campus Observator, Rooftop Party pe 19 mai cu Puya, Grasu XXL, Vescan, la Iulius Mall, etaj 2, Zilele Marketingului sau Road Safety pe 20 mai. De asemenea, în perioada 20­-22 mai studenții sunt așteptați la PC Gaming, urmând ca pe 21 mai programul LSC să includă și Battle Lab Robotica și Survival Hunt.

Așadar, start la LSC și start la mișcarea studențească clujeană ce aduce încă o dată pe scena clujeană evenimente gândite de studenți, pentru studenți. Consorțiul Organizațiilor Studențești Cluj invită și de această dată publicul să se alăture activităților propuse pentru ediția din acest an și îi așteaptă în Mai la Luna Studentului Clujean. Pentru mai multe informații accesați: https://www.facebook.com/cosclujnapoca/.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top