Viceprimarului Clujului, Anna Horvath, trimisă în judecată pentru trafic de influență

Viceprimarul municipiului Cluj Napoca, Anna Horvath, a fost trimisă în judecată pentru corupție de procurorii DNA. Tot în același dosar a fost deferit justiției, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influență și spălare a banilor.

Potrivit surselor judiciare, Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervențiilor sale, procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică.

Biletele intenționa să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

În cursul acestei săptămâni, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj Napoca, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare a banilor. În același dosar a fost deferit justiției, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influență și spălare a banilor.

DNA precizează că faptele de care sunt acuzați cei doi au fost săvârșite în perioada februarie – mai. “Inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice. Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, pe 13 mai, Anna Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervențiilor sale, procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică. Biletele intenționa să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

“Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă ‘agreată’ de inculpata Horvath Anna”, se menționează în comunicatul DNA.

Sursele judiciare susţin că milionarul în euro care a fost invitat la audieri pentru a fi întrebat de procurorii DNA, despre modul cum a obţinut autorizaţia de construire a unui complex imobiliar în zona Borhanci din Cluj Napoca, unde se construieşte pe rupte, dar şi a unei terase restaurant, situată în cea mai veche piaţă pietonală a Clujului, piaţa Muzeului, este Fodor Zsolt, potrivit evz.ro. Clădirea din Piaţa Muzeului, nr. 4, din Cluj este una care este inclusă în patrimoniul Ministerului Culturii, aceasta fiind cunoscută în Cluj Napoca ca Palatul Mikeş. Surse judiciare susţin că în faţa acestei clădiri funcţionează şi o terasă.

Potrivit acestor informaţii, viceprimarul UDMR al Clujului, Ana Horvath şi-ar fi traficat influenţa pe lângă angajaţii de la Direcţia de Urbanism Cluj, în concret la Corina Ciuban, pentru a emite avizele necesare lucrărilor la Palatul Mikeş. În dosar se vorbeşte de infracţiunile de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită. Luni seară, după ce a ieşit din sediul DNA Cluj, viceprimarul Horvath a refuzat să facă declaraţii publice pe motiv că ar afecta bunul mers al anchetei.

Sursele judiciare mai susţin că numele lui Fodor Zsolt apare pe lista sponsorilor organizaţiei de tineret a UDMR Cluj.

Cine este Zsolt Fodor?

În anul 2014, Fodor Zsolt era plasat pe locul 15 în topul celor mai influenţi români cu afaceri în zona de IT, care are doar 25 de poziţii.

În 2015 Euro GSM, firmă deținută de Fodor Zsolt a avut o cifră de afaceri de 99.479.160. Acesta mai deține firma. Omul de afaceri are 42 de ani şi deţine mai multe societăţi comerciale care au o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro. Printre acestea amintim Sunflower SRL, GI Consulting SRL, Home Style & Deco SRL, Corvinul Restaurant SRL, Home Construct SRL, Telecom Logistic & Services SRL, Voltrade Energie SRL, Home Lifestyle SRL, Silver Flora SRL, Jump Solutions SRL.

În acest caz, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparține Annei Horvath.

Leave a Reply

Top