Victor Ponta, cel mai mediatizat politician în online, în ianuarie 2013

Cel mai mediatizat politician în mediul online în luna ianuarie a fost premierul Victor Ponta, fiind urmat în topul apariţiilor de preşedintele României Traian Băsescu şi de Crin Antonescu.

Victor Ponta

Într-o analiză făcută de Mediafax Monitorizare pentru prima lună a anului 2013, premierul Victor Ponta a fost cel mai mediatizat politician român în mediul online, cu 37.805 apariţii, urmat de Traian Băsescu cu 21.237 de apariţii, de Crin Antonescu cu 12.122 apariţii şi de George Becali 11.000 de apariţii.

Astfel, cei mai vizibili actori pe scena politică respectă structura majorităţii parlamentare rezultată din alegeri, membrii USL dominând apariţiile în presă din mediul online.

Primul ministru Victor Ponta a apărut în articolele de presă în legătură cu discuţiile şi deciziile legate de taxa auto, lista chiriaşilor RA-APPS, alegerile de la CSM, demiterea conducerii INS, dar şi în contextul conflictelor vizibile între acesta şi Emil Boc pe tema taxelor locale sau cu fostul Ministrul al Educaţiei, Daniel Funeriu, legat de obligativitatea studiilor superioare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar.

Traian Băsescu a fost mediatizat în mai mare măsură în legătură cu: criza ostaticilor din Algeria, Ziua Unirii, raportul MCV, propunerile făcute de Ministrul Justiţiei pentru şefia DNA şi superimunitatea parlamentarilor. Traian Băsescu a fost mediatizat în relaţie cu alţi actori politici cum ar fi: Crin Antonescu, Victor Ponta şi Valeriu Zgonea.

Restul cei mai mediatizaţi politicieni – realizat în urma monitorizării a aproximativ 37.000 de site-uri – s-au mai aflat Liviu Dragnea – 5.000 de apariţii, Dan Voiculescu – 4.739 de apariţii, Adrian Năstase – 4.697 de apariţii, Eugen Nicolăescu – 4.417 apariţii, Călin Popescu Tăriceanu – 3,894 de apariţii şi Relu Fenechiu – 3.716 apariţii.

Leave a Reply

Top