Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul

Victor PontaPremierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana “este inchis” si ca protestele de strada si-au atins scopul.

Victor Ponta a precizat ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, “dar s-au antepronuntat liderii”.

Scurtele declaratii acordate de prim ministru ziaristilor aflati la Parlament vin la cateva ore dupa ce Crin Antonescu, co-presedinte al USL, a anuntat ca se opune proiectului Rosia Montana.

“Am vazut declaratia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic ca in acest moment proiectul este inchis”, in conditiile in care si Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronuntat impotriva si “nici in PSD nu eram foarte clar intr-o directie sau in alta”.

Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se “asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera”.

Victor Ponta a avertizat insa ca “in mod cert vor exista procese” cu investitorii de la Rosia Montana: “Nu vreau ca eu personal sau alti ministri sa fim acuzati de subminarea economiei nationale. Vreau ca Parlamentul sa decida”.

Intrebat daca liderul PNL, Crin Antonescu, s-a consultat cu el inainte de a anunta public ca se opune proiectului Rosia Montana, Ponta a raspuns: “Nu, nu ne-a consultat”.

“Sunt convins ca presedintele senatului va lua toate masurile, initiem rapid … In momentul in care e clar majoritatea impotriva, nu mai are rost sa lungim lucrurile. Este foarte clar ca acum decizia a e luata si haideti atunci la Senat sa inchidem cat mai repede proiectul. Senatul in procedura de urgenta sa respinga proiectul, il trimite la Camera (Deputatilor), il respinge si Camera si cu asta basta”, a subliniat el.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top