Victor Ponta revine în viața politică! Sorin Grindeanu l-a numit Secretar General al Guvernului

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc, potrivit Digi 24.

foto © Digi 24

“Nu mă aşteptam nici eu, nici dvs, nici nu doream să ne vedem atât de curând în acest loc. Dar acum suntem într-o situaţie neaşteptată şi anormală.

Grindenau mi-a propus ieri să vin în echipa sa, în această perioadă cu totul deosebită şi am spus imediat, da, deşi nu eram atunci în ţară, pentru că Grindeanu merită sprijinin, pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă.

Funcţia de SGG nu era pe lista de dorinţe de funcţii publice, dar cred că nu este cazul de orgolii, dar trebuie să asigurăm funcţionarea guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor.

În ultimele zile am văzut un premier puternic, sunt dispus să îl ajut cu toată experienţa. Pot face acest lucru acceptând propunerea premierului, cu toate riscurile politice şi responsabilităţile pe care mi le asum.

E o perioadă limitată, dar nu se ştie cât de limitată, deşi realizez că nu e uşoară poziţia actuală, cunosc administraţia centrală pentru a-l sprijini pe premier. Perioada depinde de evoluţiile politice. Dacă moţiunea va pica, atunci înţelegeţi că e o activitate pe termen mai lung în care premierul va încerca să aibă o majoritate şi un guvern funcţional, ce a făcut Tăriceanu în 2007 – 2008, un guvern minoritar, dar care a funcţionat.

Dacă moţiunea trece, până la numirea unui nou premier, trebuie asigurată funcţionarea Guvernului. Sunt măsuri guvernamentale care nu pot aştepta.

Sunt convins că din partea lui Grindeanu există dorinţă de dialog, pentru ca Guvernul să revină la o funcţionalitate normală şi să poată să-şi exercite cât mai bine demnitatea nu la solicitarea sa, ci tocmai a celor care acum îl consideră foarte rău.

Am acceptat funcţia şi mă consider onorat să lucrez cu Grindeanu, atât timp cât lucrăm pentru binele public. În ultimele trei zile a trecut un test mafiot, ameninţări personale, aşa zise dezvăluiri personale, tentative de mite cu funcţii.

Din această seară ne-am apucat de treabă şi la Guvern nu se stinge lumina.

Sub conducerea lui Dragnea înţeleg că PSD îşi exclude în două zile consecutive doi premieri, pe Năstase nu l-a mai primit. Cunosc oameni care s-au luptat pentru PSD nu aş vrea să fiu în locul lor, să îi excludă pe cei doi prim-miniştri.

Nu aş vrea să semănăm cu Partidul Socialist din Franţa care a câştigat cu peste 50%, şi a ajuns la 10%.

Grindeanu e membru PSD nu îi poate lua această calitate nici Dragnea, venit de la PD.

Guvernul nu se poate închide. Luni, premierul va lucra pentru ce e urgent, până când un alt premier, votat de Parlament va veni la Palatul Victoriei”, a declarat Ponta. 

Coaliția aflată la guvernare formată din PSD și ALDE i-au retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu, iar mai mulți miniștri și-au depus demisiile.

Grindeanu a refuzat însă să demisioneze la presiunile liderului PSD, Liviu Dragnea, iar coaliția va depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, pe care tot ei l-au numit în urmă cu 6 luni. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top