Victorie cu emoții pentru naționala de baschet feminin a României în fața Bosniei!

Echipa națională de baschet feminin a României a învins, cu emoții, reprezentativa Bosniei&Herțegovinei cu scorul de 67-65 (27-17, 18-14, 7-14, 15-20), sâmbătă seara, în Sala Polivalentă, în cadrul primei etape din Grupa H a preliminariilor pentru Campionatul European 2017.

nationala baschet feminin romania - bosnia 67-65

Elevele pregătite de Miroslav Popov au controlat în totalitate prima repriză a confruntării cu Bosnia, intrând la vestiare cu 14 puncte avans pe tabelă (45-31) și păstrând un avantaj de zece puncte până în sfertul patru, când, pe fondul unei căderi, au cedat inițiativa pe teren și le-au permis bosniacelor să egaleze.

Ultimul act al confruntării nu a fost lipsit de emoții, oaspetele au profitat de lipsa de concentrare a “tricolorelor” și au reușit să se apropie la patru puncte în spatele României (56-51) și chiar să restabilească egalitatea la 56-56, însă acțiunile individuale ale jucătoarelor Annemarie Părău și “căpitanului” Gabriela Mărginean au asigurat României o primă victorie în campania de calificare pentru turneul Eurobasket 2017.

Gabriela Mărginean a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 21 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, urmată de Annemarie Părău (15 pct, 7 rec., 2 p.d.), Claudia Pop (10 pct., 11 rec, 1 pd), Ancuța Stoenescu (7 pct., 1 rec, 2 pd), Florina Pașcalău (6 pct., 7 rec, 2 pd), Gabriela Irimia (5 pct., 1 rec, 1 pd), Adina Stoiedin (3 pct., 4 pd), Sonia Ursu (1 rec.).

Cea mai bună marcatoare de la Bosnia a fost Marica Gajic, cu 15 puncte, 22 rec, 1 pd, urmată de Dragana Svitlica (19 p, 4 rec.), Tamara Kapor (8 pct.), Milica Deura (7 pct., 3 rec, 4 pd), Matea Tavic (7 pct., 3 rec, 2 pd), Emina Demirovic (6 pct., 3 rec, 1 pd), Irena Vrancic (3 pct., 3 rec, 3 pd).

Record absolut de spectatori în Sala Polivalentă

Au fost anunțați 5000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Cluj la această partidă, fiind un record absolut la un meci de baschet feminin din România.

Moment emoționant la pauză

Reprezentanții Federației Române de Baschet le-au premiat pe reprezentantele “Generației de aur” a baschetului clujean, fostele jucătoare ale Universității Cluj care sub comanda lui Nicolae Martin au câștigat 11 titluri naționale, din care 10 consecutive.

Declarații

miroslav popov si gabriela marginean romania baschet feminin-w800-h600

“Meci greu, dar atmosfera a fost senzațională. Mă bucur enorm că au venit atâția oameni pentru meciul acesta. Ne-au ajutat foarte mult în a doua repriză, mai ales când ne-am chinuit puțin în atac și în apărare nu am reușit să ținem față, ne-au ajutat foarte mult, lucru de care am avut nevoie. Mă bucur că am câștigat, dar trebuie să învățăm din greșelile pe care le-am făcut în a doua jumătate. Victoria este victorie și mergem mai departe în meciurile care urmează.

Am intrat prea liniște pe teren, am avut 14 puncte la pauză, iar ele au venit cu forță, au dat coș după coș, după aceea cred că a intrat puțin panica în noi, iar când intră panica e dezastru. Dar bine că am reușit să terminăm meciul cu victorie și sper să învățăm din aceste greșeli pentru că în următoarele meciuri ne va costa”, a declarat clujeanca Gabriela Mărginean, “căpitanul” echipei naționale de baschet feminin a României.

“A fost un meci bun, am jucat foarte bine în prima repriză. Am condus cu 14 puncte la pauză, dar în repriza a doua Bosnia s-a ținut aproape de noi, au jucătoare foarte bune la recuperare, ceea ce la noi nu a prea funcționat. E o chestiune de voință, este important să te bați pentru fiecare minge. La final am avut mai multă determinare și am reușit din fericire să ne impunem”, a declarat antrenorul naționalei României, Miroslav Popov.

În etapa a 2-a a Grupei H, România va întâlni reprezentativa Israelului, în deplasare, partidă programată miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 19:00, iar următorul meci “acasă” va fi în compania Turciei, în 20 februarie 2016, ora 19:00.

Leave a Reply

Loading...
Top