Victorie entuziasmantă cu 10-0 pentru Olimpia Cluj în meciul al doilea de Champions League, împotriva campioanei Muntenegrului

După victoria din primul meci al grupelor de calificare UEFA Women’s Champions League, echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca a obținut al doilea succes din grupele principalei competiții europene, de această dată cu scorul de 10-0 (8-0), în partida de joi, 25 august, în fața campioanei Muntenegrului, ŽFK Breznica Pljevlja.

Foto: Dan Porcutan / servusphoto.smugmug.com
Foto: Dan Porcutan / servusphoto.smugmug.com

Cu trei jucătoare în atac, Mihail, Popa și Lunca, clujencele antrenate de Mirel Albon au început meciul puțin mai greu meciul, iar în primele minute au tatonat poarta apărată de Bajčetić. Primul gol a venit în minutul 9, tânăra atacantă Loredana Popa marcând după ce colega sa de post, Alexandra Lunca a încercat reflexele portarului echipei adverse. Două minute mai târziu, aceeași Popa a mărit ecartul la două goluri, de această dată fiind ajutată de jucătoarea Isabelle Mihail. Lunca și-a trecut și ea numele pe tabela de marcaj, de trei ori consecutiv, în minutele 21, 26 și 28. Tot Lunca a fost cea care în minutul 29 a forțat apărarea echipei din Muntenegru și a pasat perfect pentru Vătafu, care a dus scorul la 6-0 după doar 30 de minute.

Acest scor a adus și prima schimbare la echipa din Muntenegru, antrenorul Zoran Vuković preferând să introducă un apărător în locul unui mijlocaș.

Peste zece minute, clujencele au fructificat o nouă acțiune ofensivă prin Lunca, care a reușit să pătrundă și să marcheze golul cu numărul 7 pentru echipa de pe Someș. Ultimul gol al primei reprize a fost marcat tot de Loredana Popa, după o fază începută de Giurgiu cu o pasă pe spate și continuată de Mihail.

Pauza a adus și prima schimbare în echipa Olimpia Cluj, Loredana Popa fiind înlocuită în teren de Mara Bâtea.

Repriza secundă a fost una mai puțin marcată de goluri, în ciuda faptului că Bâtea, Bortan, Lunca, Vătafu și Mihail și-au încercat norocul la poarta muntenegrencelor.

Venită după o ușoară accidentare, Andreea Corduneanu, jucătoarea de flanc a Olimpiei Cluj, a înlocuit-o, în minutul 65, pe Ciolacu.

Singurul moment în care jucătoarele de la ŽFK Breznica au avut șansa de a marca a fost în minutul 66, când Bojat a încercat reflexele portarului Roxana Oprea, dar aceasta a scos mingea fără probleme.

Intrată la pauză, Bâtea a reușit să marcheze în minutul 76 după mai multe încercări ale colegelor, iar ultima reușită a meciului a fost dintr-un penalty, căpitanul echipei clujene, Ioana Bortan a fost faultată în careu de Jankov, iar lovitura de pedeapsă a fost transformat cu succes de către Ștefania Vătafu, minutul 83.

Până la finalul meciului, atât Olimpia Cluj, cât și ŽFK Breznica au epuizat toate schimbările, Mihail fiind înlocuită, în minutul 77, de către Carp, în timp ce la echipa adversă, în minutul 83, Topalović a intrat în locul jucătoarei Brašnjo, iar O. Knežević în locul jucătoarei Koprena.

Ultimul meci pe care echipa Olimpia Cluj-Napoca îl va avea de disputat are loc duminică, 28 august, de la ora 18:00 (ora României), atunci când clujencele vor întâlni principala rivală KKPK Medyk Konin, campioana Poloniei.

Caseta tehnică

Olimpia Cluj-Napoca (ROU) – ŽFK Breznica Pljevlja (MNE) 10-0 (8-0)
Marcatoare: Popa (9′, 11′, 44′), Lunca (21′, 26′, 28′, 41′), Vătafu (29′, 83′(penalty)) și Bătea (76′)
Stadion im. Złotej Jedenastki, Konin, Polonia
Cartonașe galbene: – / Vujičić
Arbitru: Elvira Nurmustafina (Kazahstan)

Echipele de start:

Olimpia Cluj: R. Oprea, Bortan (cpt), Meluță, Giurgiu, Vătafu, Ciolacu (65′ Corduneanu), Lunca, Mihail (77′ Carp), Olar, Tărășilă, Popa (46′ Bătea).
Rezerve: Boandă, Havristiuc, Indrei, Voicu. Antrenor: Mirel Albon.

ŽFK Breznica: Bajčetić, Rondović (cpt), Jankov, Lončar, Vujičić, Bojat, Vraneš, Brašnjo (83′ Topalović), Djurković, Milenković (29′ Tošić), Koprena (90’+2 O. Knežević).
Rezerve: Čabarkapa. Antrenor: Zoran Vuković.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top