Victorie fără emoţii pentru “U” Cluj în faţa Energeticianului!

Universitatea Cluj a învins duminică, 19 august, pe teren propriu, pe ACS Energeticianul, scor 3-0 (2-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 3-a a Ligii a 2-a.

“Şepcile roşii” veneau după un eşec drastic la Târgovişte etapa trecută, scor 2-1, şi o victorie cu Metaloglobus Bucureşti (3-0), în timp ce oaspeţii veneau după două victorii consecutive, 2-1 cu ASU Politehnica Timişoara (2-1) şi 4-0 cu Luceafărul Oradea.

Având în vedere că Dinamo va evolua în această seară, de la ora 21:00, în Gruia, împotriva CFR-ului, galeria “câinilor roşii” a venit pe Cluj Arena să-i încurajeze pe “fraţii” din peluza “Şepcile roşii”.

“Studenţii” pregătiţi de Adrian Falub au început în forţă meciul, iar Florescu a reluat peste poartă după două minute de joc de la 15 metri, iar americano-ganezul Kofi Twumasi şi-a încercat şi el norocul din marginea careului, dar mingea s-a oprit în braţele portarului (4). Atacatul venit de la Academia Viitorul, Cristian Gavra, a deschis scorul cu un şut din întoarcere din interiorul careului (18).

Energeticianul a avut o ocazie importantă de 1-1, Neagu a încercat să îl surprindă pe Dur-Bozboacă cu un şut înşelător, dar portarul lui “U” a respins foarte bine (25). Florescu a scăpat singur în careu, dar nu a reuşit să facă preluarea şi a şutat în portar, mingea a sărit la Taub, care a reluat pe lângă poartă (28). Gavra a centrat foarte bine în careu pentru Ene, dar atacantul Universităţii nu a ajuns la minge (30).

“Căpitanul” Gabi Giurgiu a dus scorul la 2-0 cu trei minute înainte de pauză în minutul 42 după ce a scăpat singur în careu şi l-a învins pe Moldovan cu un şut plasat la colţul lung. S-a încheiat prima repriză cu un avantaj liniştitor pe tabelă pentru “şepcile roşii”.

În debutul reprizei secunde, Gavra a reuşit “dubla” cu o lovitură de cap perfectă din interiorul careului în urma unei centrări a lui Căpuşă (56). 3-0 şi Universitatea a calmat jocul şi a pus stăpânire pe mijlocul terenului, Energiticianul nu a mai contat deloc în ofensivă. Intrat în minutul 79 în locul lui Greu, Doru Dumitrescu a şutat foarte bine la prima atingere de balon, iar portarul Moldovan a scos de sub bară. Casca de ocazii ale “studenţilor” la poarta oaspeţilor, Ene şi Gavra au trecut, pe rând, pe lângă golul patru.

Partida s-a încheiat pe o ploaie torenţială, iar fanii au sărbătorit victoria alături de jucători.

În urma acestui succes, “U” Cluj a acumulat 6 puncte în clasament şi a urcat pe poziţia a 6-a în clasamentul ligii secunde.

Echipele de start:

“U” Cluj: Dur Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Cordoş, Taub – Twumasi (Coman, ’73), Giurgiu (cpt), Florescu (Kosic, 87), Greu (Dumitrescu, ’79) – Ene, Gavra

Rezerve: Albuţ, Ursu, Kosnic, Dumitrescu, Hordouan, Coman, Takacs

Antrenor: Adrian Falub

ACS Energiticianul: Moldovan – Petre, Lung (cpt), Ninu (Ioniţă, 46), Druga – Tudorache, Stoenac (Ionică, ’54), Neagu, Cioiu – Nicoară (Neacşa, ’62), Rusu

Rezerve: Miron, Ioniţă, Dragu, Enache, Neacşa, Ionică, Cristea

Antrenor: Cristi Dulca

Arbitru principal: Marcu Florian Mihai (Oradea)

Cartonaşe galbene: // Rusu (14), Petre (36)

Spectatori: 3420

Etapa viitoare, Universitatea va juca, în deplasare, cu ASU Politehnica Timișoara, duminică, 26 august.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top