Victorie istorică pentru România în duelul cu Polonia de la Cluj! “Tricolorii” sunt lideri în grupa 2 a preliminariilor pentru EURO 2018

Echipa de handbal masculin a României s-a impus cu scorul de 28-23 (11-9) duminică seara, 6 noiembrie, împotriva puternicei formații a Poloniei (locul 4 la Jocurile Olimpice și medaliata cu bronz la mondiale), în fața unui public pătimaș care a creat o atmosferă incendiară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar după victoria în fața Belarusului este lider în grupa 2 de calificare la europeanul din Croația.

romania-handbal-masculin-polonia-6-noiembrie-2016

După meciurile fetelor din naționala de handbal a României, iată că a venit rândul și băieților să simtă euforia și căldura publicului clujean din cea mai modernă Sală Polivalentă din România, într-un meci încheiat cu o victorie de prestigiu și extrem de importantă în economia calificării la EURO 2018.

VIDEO cu momentul intonării imnului “Deșteaptă-te române”

Naționala pregătită de tehnicianul spaniol Xavi Pascual (48 ani) a început timid meciul și a reușit să înscrie primul gol abia după șapte minute de joc, prin Ionuț Ramba, iar Polonia a condus pe tabelă până în minutul 20, când “tricolorii” au preluat conducerea pentru prima dată după două reușite consecutive ale lui Ramba și nu a mai cedat avantajul până la pauză, când tabelă arăta 11-9. Intervențiile providențiale și reflexele magistrale ale portarului Mihai Popescu, nominalizat omul meciului la final, au fost decisive și au limitat proporțiile scorului.

Repriza a doua a început cu o Românie ce a făcut față cu brio atacurilor polonezilor și chiar să se mențină în avantaj. Polonia a mai revenit la conducere pe tabelă o singură dată pentru o scurtă perioadă de timp, 13-14, minutul 39, dar jocul bun al “tricolorilor” și intervențiile de excepție ale lui Popescu au dus România din nou la cârma jocului, fără a mai ceda avantajul până la final. Oaspeții au alergat cu disperare după victorie până la final, însă s-au lovit de un zid bine sudat pe semicercul românesc și de un portar într-o formă de zile mari care a reușit meciul vieții

România a crezut în șansa ei împotriva uneia dintre cele mai puternice naționale din handbalul masculin mondial și iată că după două victorii, cu Belarus și Polonia, “tricolorii” au maximum de puncte și se află pe primul loc, iar speranțele de a reveni la un campionat european după 22 ani de pauză sunt tot mai mari.

Meciul s-a încheiat cu o horă a bucuriei la mijlocul terenului în aplauzele și ovațiile publicului clujean.

România – Polonia 28-23 (11-9)

Popescu, Irimuş – portari; Cîntec 4, Mocanu 5, Ramba 5, Mihalcea, Ghionea 1, Sadoveac 1, Negru, Csepreghi 4, Lazăr, Rotaru 1, Fenici, Pavel 3, Criciotoiu 3, Stamate 1. Antrenor: Xavier Pascual

Szaml, Wyszomirski – portari; Dacko 2, K. Lijewski 3, Lyzwa, Jachlewski 2, Bielecki 5, Kus 1, Jurkiewicz 3, Syprzak 1, Daszek 1, Gebala, Przybylski 1, Paczkowski 2, Gierak, Gebala 2. Antrenor: Talant Dusebaev

VIDEO – Bucuria de final

Declarații după meci:

“Munca depusă de jucători poate să aducă asemenea rezultate. Cred că ei merită acest lucru și sunt foarte mândru de ei, de cum au avut încredere în mine și ceea ce au reușit ei să realizeze. Am câștigat două meciuri, avem 4 puncte și în mai vom avea din nou competiții, dar vom încerca în pauza competițională să ne adunăm și să ne punem din nou pe treabă. Ceea ce vreau e să se recunoască adevărata valoare a celor două rezultate obținute. Polonia este o echipă foarte bună, care a fost acum la Jocurile Olimpice jucând semifinala. Public le mulțumesc jucătorilor mei si mă simt mândru să lucrez cu ei. Avem patru puncte, picioarele pe pământ și la muncă”, a declarat antrenorul spaniol Xavi Pascual, cel care este și antrenorul echipei Barcelona.

“Eu cred că după acest meci cuvintele sunt de prisos, mai important este ceea ce s-a întâmplat în teren, ceea ce am arătat și în primul rând sunt foarte fericit că îl avem pe acest om minunat lângă noi, care a făcut minuni într-o săptămână, Jos pălăria, tot respectul și îi mulțumim frumos că a venit să ne ajute să punem handbalul românesc acolo unde îi este locul. Cred că a făcut minuni să ne schimbe 360 de grade tot în capul nostru, mentalitatea, asta ne lipsea, să credem în noi. Și am crezut în noi și în el, ne-am bazat pe tactica lui și se vede rezultatul”, a declarat jucătorul Ionuț Ramba.

“Sunt foarte bucuros. Mi-am dorit foarte mult să câștig împotriva Poloniei. Am fost mai buni ca ei, a fost un meci reușit pentru noi și ne bucurăm foarte mult. Nu mă gândeam la acest parcurs, dar grupa noastră este destul de echilibrată și se poate întâmpla orice, fiecare poate să bată pe oricine. Noi am devenit mai puternici acum cu Xavi Pascual și ne dorim să ne calificăm la campionatul european”
, a declarat jucătorul Valentin Ghionea.

Leave a Reply

Loading...
Top