Victorie la debutul lui Pera pentru “U” Cluj în Liga Națională handbal feminin

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj a învins miercuri, 9 noiembrie, liderul-surpriză al Ligii Naționale, HC Dunărea Brăila, la debutul antrenorul Florentin Pera pe banca ardelencelor, scor 30-18, într-un meci disputat în Sala Sporturilor “Horia Demian” și care a contat pentru etapa a X-a, primul succes după o serie de patru înfrângeri consecutive.

florentin-pera-u-cluj-handbal-feminin

“Studentele” au început foarte bine confruntarea cu Brăila și aveau un avantaj 6 goluri după aproximativ zece minute, tabela indicând 8-2. La pauză, Universitatea conducea cu 14-9, iar treptat și-a mărit avantajul, ajungându-se la o diferență de 12 goluri între cele două adversare. Jucătoarele în alb-negru au gestionat excelent finalul partidei și au păstrat acest avantaj până la final, câștigând la pas disputa cu liderul clasamentului.

Portarul Ionica Munteanu a prins o zi excelentă, stopând o mare parte a aruncărilor venite din partea formației adverse. Florina Chintoan a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 8 goluri, fiind urmată de Alla Sheiko cu 6 reușite. Abigail Vălean, Cristina Laslo și Diana Puiu au înscris fiecare câte 3 goluri.

“Nu am reușit să vorbesc mult cu fetele, dar le-am trasat niște sarcini și chiar au fost foarte receptive, au primit bine informațiile, a fost bine la antrenamente și a fost perfect totul. Ce să mai zic? Nu am cuvinte și eu sunt foarte multumit și chiar dacă fetele au venit după o perioadă dificilă, au reușit să strângă rândurile, să se mobilizeze și să să joace 100% din capacitate și să mă bucur că nu au cedat nici o secundă, dimpotrivă, chiar au accelerat până la finalul jocului ceea ce arată că este o echipă cu potențial și dorință de victorie. Spiritul de echipă, cred eu, că a fos plusul echipei.

Fetele s-au bucurat pentru reușite, s-au încurajat, au vorbit între ele și au avut o prestație poate mult peste așteptări, s-au autodepășit, dar cred că este cea reală. Sigur că nu am putut să pregătim foarte mult în aceste zile dar fetele au ținut cont și au respectat ceea ce eu am discutat, asta înseamnă că sunt fete care au disciplină și desigur, mai sunt multe probleme de pus la punct, dar campionatul este lung. Important este să avem lotul sănătos, să fie liniște, să fie o atmosferă bună, de lucru, în vederea realizării a ceea ce ne-am propus. Să sperăm că treptat și publicul spectator va veni în sprijinul fetelor. Galeria a fost și unul dintre motivele pentru care am acceptat în acest moment dificil Clujul având în vedere că este un club cu tradiție cu suporteri extraordinari, cu o atmosferă pe care orice antrenor și orice echipă și-o dorește și, cu siguranță, publicul spectator a fost al 8-lea jucător. Mi-a plăcut atmosfera din toate punctele de vedere. A fost pentru mine personal un debut foarte bun și țin să mulțumesc suporterilor care au făcut o atmosferă superbă. De asemenea, țin să mulțumesc fetelor pentru joc deoarece ele sunt principalele artizane ale victoriei”, a declarat tehnicianul Universității Cluj, Florentin Pera, pentru u-cluj.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top