Victorie la zece puncte pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul cu Pau Orthez

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 79-69 (18-18 / 14-21 / 21-12 / 26-18)în meciul cu francezii de la Pau Orthez, în primul meci pe teren propriu din cadrul grupei O a fazei secunde a FIBA Europe Cup.

Baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au trecut la conducere pe tabelă încă din debutul meciului, reușind să puncteze rapid și încasând un singur coș. În a doua jumătate a primei reprize, Pau Orthez a fost mult mai periculoasă și precisă la finalizare, astfel că prima parte s-a încheiat indecis, 18-18.

Cele două echipe au mers cap-la-cap în a doua jumătate a sfertului secund, atunci când băieții lui Silvășan au intrat într-un joc neclar și, pe fondul câtorva ratări din poziții bune ale lui Barro și Dykes s-a consemnat prima dată o diferență de 9 puncte în favoarea oaspeților, scor 30-39. Dykes a fost ultimul care a pus în coș un stop-șut, cu 30 de secunde înainte de pauză, astfel că scorul la intrarea la cabine era de 32-39.

La reluarea jocului, Mihai Silvășan a schimbat apărarea într-o zonă care, deși la început părea ușor de spart, dovadă stând câteva coșuri primite rapid, până la urmă a fost cartea câștigătoare. Baschetbaliștii lui Eric Bartecheky au încercat tot ce se putea pentru a penetra zona pusă în scenă de băieții noștri, însă nimic nu a dat roade, frustrarea acumulându-se treptat în jocul unei echipe care e obișnuită să conducă, nu să fie condusă.

Cu motorul ofensiv gripat, francezii au alimentat la maxim apărarea, ultimele minute fiind de infarct pentru spectatori. Pau Orthez a tăiat în două rapid un deficit de 12 puncte și finalul se anunța unul încins, însă U-Banca Transilvania și-a păstrat cumpătul și, odată cu el, șansele de calificare în Top 16.

“Sunt mulțumit de rezultatul acestul joc, de faptul că am ținut pe Pau Orthez la 69 de puncte, îi felicit pe băieți pentru apărarea din repriza secundă. Ne-am dorit foarte mult victoria și am avut mentalitatea, intensitatea și concentrarea necesare pentru a o obține. Mă bucur până mâine, căci urmează un meci foarte greu pentru noi în campionat, un meci mai important, cel cu Mureșul de pe teren propriu. Pentru noi campionatul este obiectivul prioritar, nu trebuie să ne relaxăm deloc, trebuie să ne odihnim și de mâine să pregătim meciul cu Târgu Mureș. Revenind la această grupă, le-am spus băieților că trebuie să câștigăm aceste meciuri de acasă pentru a avea șanse de calificare mai departe”, a sustinut antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului, potrivit u-bt.ro.

“Cunoșteam această echipă, este un club de tradiție, o echipă foarte bună. Ne-am pregătit pentru acest meci cu atenție, căci nu am avut meci în campionat și am avut câteva zile la dispoziție. Sunt bucuros că am jucat o apărare bună în a doua jumătate a meciului, toată lumea a vrut victoria și cred că asta a fost cheia meciului!”, a declarat și jucătorul Maxym Pustozvonov.

U-Banca Transilvania Cluj a urcat pe prima poziție după primele două meciuri disputate în Grupa O a FIBA Europe Cup, cu 3 puncte, iar ultimul joc oficial din 2016 va avea loc vineri, 23 decembrie, în campionat, cu BC Mureș, de la ora 17:15, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Leave a Reply

Top