Victorie răsunătoare pentru “U” BT Cluj în fața Energiei Târgu Jiu

“U” Banca Transilvania a câștigat de o manieră categorică confruntarea cu Energia Târgu Jiu din cadrul etapei a XI-a a Ligii Naționale, scor 92-72 (25-11 / 25-22 / 30-13 / 12-26), la capătul unui meci dominat de la început până la sfârșit de clujeni.

U BT Cluj - Energia Târgu Jiu

Cu Millage, Silvășan, Barnette și Hargrove în mare formă, “U” BT a făcut spectacol de la început și până la final, ajungând în sfertul secund la un avans de 20 de puncte (35-15). S-a intrat la pauza mare cu scorul de 50-33, iar în sfertul al treilea gazdele s-au distanțat la 30 de puncte (73-43). Tabela a arătat un avans de 34 de puncte în favoarea alb-negrilor la finalul celor trei sterturi (80-46).

“Alb-negrii” au redus motoarele în ultimul sfert și le-au permis oaspeților să se apropie pe tabelă, dar au reușit să țină meciul sub control și să mențină constant avantajul de 20 de puncte, obținând astfel a doua victorie consecutivă în Liga Națională.

Marcatori:

Curtis Millage a fost cel mai bun marcator la “U” BT Cluj, cu 20 de puncte (3 rec., 2 p.d. și 1 interceptare), urmat de Barnette (17 puncte, 5 recuperări), Silvășan (15 pct, 6 rec., 5. p.d.), Mandache (13 pct., 2 rec.), Hargrove (12 pct., 6 rec.), Lalovic (7 pct., 3 rec.), Cuic (6 pct., 4 rec.) și Baciu (2 pct., 1 rec.).

Energia Tg. Jiu: Milosevic 19, Darby 17, Watson 9, Troupe 7, Kremen 7, Karpelesz 5, Aktas 2, Turner 2.

“Mă bucur pentru victorie, dar nu sunt mulțumit pentru sfertul 4, mentalitatea noastră trebuie să rămână constantă pe tot parcursul meciului și nu este acceptabil din punctul meu de vedere să arătăm așa în sfertul 4. Trebuie să corectăm acest lucru. Din punct de vedere colectiv am jucat în sfârșit mai aproape de viziunea mea de joc și mă bucur că băieții simt pe pielea lor ce înseamnă să joace în maniera asta. Este o victorie care ne ajută însă nu s-a întâmplat nimic deosebit, trebuie să rămânem în continuare pe acest drum și să muncim în continuare”, a declarat antrenorul de la “U” BT Cluj, Marcel Țenter.

“Am avut antrenamente foarte bun în această săptămână, cu multă distracție și intensitate. Am executat ceea ce antrenorul și-a dorit, ultimul sfert nu a fost prea bun și nu suntem prea fericiți ca echipă. Știm că trebuie să ne întoarcem la antrenamente și să muncim mult. Sper să obținem victoria în ultimul meci din EuroChalleng și cred că putem să câștigăm”, a declarat MVP-ul meciului, Curtis Millage.

“U” Banca Transilvania va juca marți, 16 decembrie, ultima partidă din EuroChallenge, în deplasare, cu Atomerőmű Paks, de la ora 19:00, iar vineri de la 18:30 va avea loc derby-ul local în baschetul masculin, dintre CS Universitatea și “U” BT Cluj, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top