Vineri se decide soarta Sălii Polivalente din Parcul Central

Situaţia actuală a lucrărilor la Sala Polivalentă va fi pusă la dispoziţie Primăriei Cluj-Napoca sub forma unui raport, urmând ca vineri să fie luată şi o poziţie în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor.

“Raportul este distribuit membrilor comisiei, care se va întruni vineri. După ce vom avea concluziile comisiile acestea vor fi prezentate public”, spune primarul Emil Boc.

Lucrările la Sala Polivalentă au fost abandonate în luna aprilie după ce instanţa a decis să anuleze licitaţia prin care firma Con-A din Sibiu a fost declarată câştigătoare a acestui proiect. Instanţa a motivat anularea licitaţiei prin faptul că preţul oferit de firma din Sibiu a fost mult sub cel real. Potrivit raportului de evaluare efectuat de firma de expertiză “Expert Achiziţii Publice SRL Iaşi”, costul unitar mediu de execuţie a unui loc în sala polivalentă ar trebui să se ridice la suma de 13.600 de lei, pe când oferta CON-A era de 7.200 de lei. “Au apreciat experţii că acest cost este comparabil cu cel al construirii parkingului etajat din cartierul Mărăşti, practic este egal cu cel al unei hale industriale, fără nici un fel de finisaj şi dotări superioare, preţul ofertat fiind de câteva ori mai mic faţă de orice altă sală polivalentă construită în România, afirmaţia fiind valabilă şi pentru cel puţin alte opt săli polivalente construite în Europa Centrală şi de Est”, se arată în motivarea Tribunalului Cluj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top