Vino si testeaza-ti abilitati de condus la “Ford Driving Skills For Life”, in parcarea Polus Center (P)

Ford Driving Skills for Life revine şi anul acesta la Cluj-Napoca. Programul gratuit de conducere preventivă organizat de către Ford România împreună cu instructorii şi piloţii de raliu de la Napoca Rally Academy va avea loc în acest weekend în parcarea Polus Center.

Ford Driving Skills For Life_arhiva_3

Din 2013 și până în prezent, Ford Europa a alocat o sumă totală de 9,6 milioane Euro pentru instruirea prin intermediul lăudabilului său program Ford Driving Skills for Life (DSFL). Anul acesta, Ford va asigura instruire gratuită pentru prima dată în Finlanda şi Polonia şi va continua cu implementarea programului în România, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Turcia şi Marea Britanie.

Ford Motor Company a anunţat că va investi 2,9 milioane Euro în 2016 pentru a asigura instruirea gratuită a 7.000 de tineri şoferi, cu vârste între 18 şi 24 de ani din întreaga Europă.

Ford implementează acest program în România alături de Napoca Rally Academy (NRA), în frunte cu Bogdan Marişca, Marco Tempestini şi Simone Tempestini, campionul național al României la raliuri.

Din 2014 și până în prezent, Ford şi NRA au instruit în România aproximativ 2500 în doar 4 sesiuni ale programului ce au avut loc în Craiova, București, Cluj și Iași.

Accidentele rutiere sunt cauza principală a decesului tinerilor europeni cu vârste între 18 şi 24 de ani*. Ford a instruit deja 13.500 şoferi începători din Europa, furnizând cursuri gratuite, practice, care acoperă recunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului şi gestionarea vitezei şi a spaţiului. Programul pune, de asemenea, accentul pe riscurile implicate de factorii de distragere a atenției, cum ar fi transmiterea de SMS-uri şi realizarea de selfie-uri la volan, precum şi pe pericolele condusului sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

“Prea mulţi tineri adulţi îşi pierd viaţa în accidente rutiere cauzate de lipsa experienţei la volan şi deciziile neadecvate. Cu această nouă investiţie de 2,9 milioane Euro în instruirea tinerilor şoferi pentru 2016 putem asigura unui număr de 7.000 de tineri abilităţile şi cunoştinţele care le-ar putea salva viaţa.” – a afirmat Jim Graham, director, Ford DSFL.

Ford este primul producător auto care a introdus cursuri gratuite, practice de instruire destinate şoferilor începători. În cei 11 ani de la lansarea sa în SUA, Ford DSFL a asigurat instruirea a peste 650.000 de persoane la nivel global.

Programul Ford DSFL a fost foarte bine primit în România și de aceea, în 2016 Ford a extins numărul sesiunilor, astfel că instructorii NRA vor ajunge în 3 orașe ale ţării pentru a pregati cât mai multi tineri șoferi.

“Şoferii începători au încă multe de învăţat despre siguranţa la volan, astfel încât le recomandăm cu tărie să apeleze la cursurile Ford DSFL”, – a declarat Bogdan Marişca, coordonatorul Ford DSFL în România.

“Este un program distractiv, gratuit, educativ şi, pentru că noi reevaluăm de la an la an ceea ce predăm, este întotdeauna relevant” – a adăugat Bogdan.

Ford s-a asociat cu organizaţii de top pe probleme de siguranţă rutieră din întreaga Europă, precum Asociaţia Naţională de Siguranţă Rutieră din Belgia; Association Prévention Routière din Franţa; Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania; ACI din Italia; Road Safety Russia din Rusia; Dirección General de Tràfico din Spania; şi Royal Society for the Prevention of Accidents, Brake and AA Driving School din Marea Britanie. În prezent, Ford caută să îşi completeze în 2016 această listă a partenerilor specializați în probleme de siguranță rutieră.

Aproape toţi şoferii care au răspuns la un scurt chestionar ulterior finalizării programului Ford DSFL anul trecut au afirmat că sunt mai încrezători în capacitatea lor de a şofa ca urmare a instruirii şi că ar recomanda programul unui prieten.

Programul Ford Driving Skills for Life va avea loc la Cluj-Napoca, în parcarea Polus Center, în perioada 28-29 mai 2016.

Pentru înscrieri şi mai multe informaţii sunteţi invitaţi să accesaţi site-ul dedicat www.drivingskillsforlife.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top