Vodafone România devine acţionar cu 15% într-o companie clujeană

vodafoneVodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a preluat 15% din acţiunile companiei clujene Trilulilu Music (Zonga), pentru care a plătit 235.000 de euro.

Trilulilu Music a lansat comercial în octombrie Zonga – un serviciu prin care utilizatorii pot accesa prin internet, de pe computere şi anumite modele de telefoane inteligente şi tablete, o colecţie de circa 16 milioane de melodii. Compania Vodafone se aşteaptă ca într-un an serviciul Zonga să ajungă la 50.000 de abonaţi plătitori.

Un abonament lunar pentru serviciul Zonga costă între 2,4 euro şi 4 euro (fără TVA). Trilulilu Music a fost fondată de compania locală Trilulilu – un “Youtube” local fondat de un grup de tineri antreprenori clujeni în 2007, conduşi de Sergiu Biriş, care este în prezent CEO al companiei. Ulterior în Trilulilu a intrat omul de afaceri Alexis Bonte, care a devenit printr-o serie succesivă de tranzacţii cel mai mare acţionar. Acţionarii Trilulilu Music sunt Vodafone România, Universal Music şi compania Trilulilu.

Această tranzacţie evaluează compania Trilulilu Music la 1,5 mil. euro, potrivit zf.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top