Wimbledon 2015: Horia Tecău, campion la proba de dublu, alături de Jean-Julien Rojer

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, s-a impus, sâmbătă, în finala de dublu a turneului de la Wimbledon.

horia tecau si julien roger wimbledon 2015

Tecău și Rojer au câștigat finala în fața cuplului Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, după o oră şi 52 de minute.

Aceasta a fost prima victorie majoră pentru român în proba de dublu, el fiind campion la dublu mixt, în 2012, la Openul australian.

Pentru performanţa de la All England Club, Tecău şi Rojer au fost recompensaţi cu 475.000 de euro şi 2.000 de puncte ATP.

Horia Tecău este al doilea român câştigător la Wimbledon la dublu masculin, după Ilie Năstase. Fostul număr unu mondial s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa australienilor John Cooper şi Neale Fraser. În total, Ilie Năstase are în palmares trei titluri de Grand Slam la dublu masculin – Roland Garros, 1970, în echipă cu Ion Ţiriac, Wimbledon, 1973 şi US Open, 1975, acestea din urmă în echipă cu Connors.

Tecău mai are la activ trei finale disputate la Wimbledon în 2010, în 2011 şi în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt, fiind învinşi de fiecare dată de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top