Youtube a împlinit 10 ani! Cel mai popular clip are 2.2 miliarde de vizualizări

Videoclipul piesei “Gangnam Style”, al rapperului coreean Psy, ocupă prima poziţie în topul 10 al celor mai vizionate clipuri de pe site-ul YouTube, clasamentul fiind realizat la împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea platformei online, informează hollywoodreporter.com, scrie Mediafax.

PSY gangnam style

Pe 14 februarie 2005, a fost lansată platforma online YouTube, iar, pe 23 aprilie, un clip de 18 secunde încărcat de utilizatorul Karim, denumit “Me at the zoo”, a devenit primul videoclip distribuit al site-ului.

După 10 ani, YouTube a devenit un fenomen global, cu peste un miliard de utilizatori şi 300 de ore de filmări încărcate pe site la fiecare minut.

Unele dintre filmuleţele încărcate pe platforma YouTube au devenit virale şi au fost vizionate de un număr foarte mare de internauţi. Într-un top 10 al celor mai vizionate clipuri pe YouTube se află videoclipul “Baby”, al cântăreţului Justin Bieber, precum şi filmuleţul “Charlie bit my finger”.

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vizionate clipuri pe YouTube se situează videoclipul rapperului korean Psy “Gangnam Style”, care însumează peste 2,2 miliarde de vizualizări de la lansarea sa, pe 15 iulie 2012.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top