Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou din București!

42 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele două zile după ce li s-a făcut rău la Patriarhie, trei dintre acestea ajungând la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, potrivit MEDIAFAX.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că în ultimele două zile, la Patriarhie au fost solicitaţi să intervină în cazul a 42 de persoane, care au acuzat stări de rău. Dintre acestea, trei au fost transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare.

În majoritatea cazurilor, a fost vorba de lipotimii.

La Patriarhie au fost trimise o autospecială de intervenţie, două echipaje SMURD şi două autospeciale pentru victime multiple.

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou a început joi, cu procesiuni în cadrul cărora moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi cele ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica au fost depuse pentru închinare la baldachinul de pe Colina Patriarhiei.

Viorica Dăncilă a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Patriarhie

Premierul Viorica Dăncilă a participat, sâmbătă, la Patriarhie, la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel, ea fiind însoţită de vicepremierul Paul Stănescu, dar şi de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

“Cu gânduri deschise (am venit – n.r.), să mă rog pentru poporul roman, pentru familie şi pentru toţi oamenii care au nevoie de gânduri bune”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după Sfânta Liturghie.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, sâmbătă, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Viorica Dăncilă a fost însoţită de vicepremierul Paul Stănescu, dar şi de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Participarea premierului la Sfânta Liturghie de sâmbătă nu este trecută în programul oficial al Guvernului.

Sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor – sărbătorit anual în 27 octombrie, ale cărui cinstite moaşte se păstrează în Catedrala patriarhală, reprezintă, de secole, un ales popas duhovnicesc pentru credincioşii din Bucureşti şi împrejurimi, ca şi pentru sute de mii de pelerini din întreaga ţară. Cu acest prilej, în perioada 24-29 octombrie 2009, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o serie de manifestări.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top