Zilele Culturii Germane din Universitatea Babeș – Bolyai

zilele culturii germane UBBAsociaţia tinerilor vorbitori de limba germană “Gutenberg” organizează a doua ediție a proiectului “Zilele Culturii Germane din Universitatea Babeș – Bolyai”, în perioada 11-15 noiembrie 2013.

Prin acest proiect se doreste dezvoltarea limbii si culturii germane în spaţiul clujean, dar şi implicarea tinerilor studenţi sau elevi vorbitori de limba germană în diverse activităţi culturale. Ediția din acest an conţine activităţi mai numeroase, în comparație cu programul din anul precedent.

Punctul central în cadrul acestui eveniment va fi conferinţa despre “Minoritatea germană ieri, astăzi şi mâine” şi vernisajul expoziției “Germana – Limba marilor idei”, care va avea loc în holul Rectoratului Universităţii ”Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca, în data de 12 noiembrie, ora 17, în prezența ambasadorului Germaniei din România. Expoziția se desfășoară în perioada 11-18 noiembrie, în parteneriat cu Ambasada Germaniei din România, și constă într-o serie de planşe ce ilustrează personalităţi de seamă ale minorității germane din România, împreună cu citate și declarații ale acestora.

“Zilele Culturii Germane din Universitatea Babeș – Bolyai” se vor finaliza în data de 15 noiembrie, cu prezentarea rezultatelor de la workshop-uri şi cu un cocktail, la care vor lua parte membrii organizaţiei Gutenberg, împreună cu alți invitați de seamă ai spațiului germanofon clujean.

Programul evenimentului este următorul: 

Marti, 12 Noiembrie

17:30 Festivitate de deschidere + Vernisajul expoziției ”Germana – Limba marilor idei” (Rectorat UBB – Aula Magna)

20:00 GUK – Festivalul de scurtmetraje Gutenberg, în cooperare cu Zilele Internaționale de Scurtmetraj Oberhausen, din Germania (Casa Tiff)

Miercuri, 13 Noiembrie

10:00 – 12:00 Conferință “Problematica minorității germane ieri, astăzi și mâine“ (FSE – Sala Club)

21:00 Rammstein Party (Hard Club, str. Republicii 110)

Joi, 14 Noiembrie

10:00 Workshop de teatru 1 (Sediul Gutenberg, str. Universității)

13:00 Workshop de pictură (Sediul Gutenberg, str. Universității)

15:00 Sesiune de discuții literare, avându-l ca invitat pe scriitorul Frieder Schuller  (Diverta, str. 21 Decembrie 1989, nr. 22)

17:00 Atelier de dans 1 (FSEGA – sala de dans)

Vineri, 15 Noiembrie 

10:00 Workshop de teatru 2 (Sediul Gutenberg, str. Universității)

11:00 Atelier de dans 2 (FSEGA – sala de dans)

16:00 Expoziția operelor din cadrul atelierului de pictură + Reprezentații ale workshop-urilor de tatru și dans (Facultatea de Litere)

18:00 Cocktail + Festivitate de închidere (FSE, Sala Club)

In perioada 12 – 18 Noiembrie  va avea loc expoziția “Germana – Limba marilor idei” (Sediul Central al Universității “Babeș-Bolyai”, str. Kogălniceanu 4)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top