Zilele Satului la Gîrbău, in acest weekend

Comuna clujeana Gîrbău organizeaza la sfarsitul acestei saptamani cea de-a saptea editie a “Fiii satului”.

Programul Zilelor Satului Gârbou incepe sâmbătă dimineața, încă de la ora 6, cu un concurs de pescuit, urmat de competiţii dedicate bicicliştilor precum şi amatorilor de şah, table şi tenis de masă. Tot sâmbătă, de la ora 16, pasionatii de fotbal vor putea urmări echipele favorite în cadrul Campionatului de fotbal între satele aparţinătoare comunei Gîrbău, iar apoi Campionatul “Old Boys”, când vor intra pe teren fotbaliştii “generaţiei de aur” din comună.

Prima zi a acestei manifestări va continua, de la ora 20.30, cu un spectacol folcloric susţinut de interpreta Adriana Irimieş, iar pentru iubitorii muzicii uşoare, fetele de la “Sun Light” ii vor incannta pe tineri cu cateva coregrafii de dans modern. Seara se va încheia cu un spectacol de focuri de artificii şi discotecă în aer liber, în curtea şcolii.

Duminică, 31 august, după slujba religioasă care va avea loc la bisericile din localitate, se vor realiza un Te Deum şi o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor. Din program face parte, de asemenea, şi un vernisaj la Muzeul satului din Gîrbău.

După deschiderea oficială a sărbătorii “Fiii satului Gîrbău”, va urma un nou recital al Adrianei Irimieş, apoi evoluţiile Ansamblului de copii “Muguri de Folclor” din Cluj, condus de prof. Alexandru Filip, precum şi ale Ansamblului “Măgura Călăţele”, condus de preotul Dănuţ Călătean.

Programul include un program folcloric tradiţional oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Astfel, pe scena din centrul comunei vor evolua soliştii Veronica Macarie, Cristina Beldean Moşuţan, Adela Zanc, Marian Dascăl şi Maria Marcu, acompaniaţi de taraful Nelu Boca din Gherla, cu participarea profesorului Zenu Zanc, la acordeon.

AFIS-FIII-SATULUI-GIRBAU-2014

Leave a Reply

Top