“Ziua Limbii Române” a fost votată pe 31 august

Camera Deputaţlor a adoptat, marţi, cu 312 voturi “pentru” proiectul de lege care instituie ziua de 31 august drept Ziua Limbii Române, la aceeaşi dată ca şi în Republica Moldova.

romania parada

Propunerea legislativă a fost iniţiată în 2011, fiind semnată de 166 de parlamentari din toate partidele. Proiectul de lege a fost adoptat în Senat în decembrie 2011 şi a trecut de Camera Deputaţilor astăzi.

Pe 31 august 2012, preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj în Republica Moldova, cu ocazia Zilei limbii române, în care preciza că speră ca începând cu anul următor să fie sărbătorită şi de românii din ţară şi din întreaga lume.

Potrivit prevederilor din actul normativ, Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română pot include în programele lor emisiuni culturale sau imagini de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Iniţiatorii propunerii legislative explică faptul că “importanţa limbii române nu trebuie marginalizată de tendinţele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identităţii naţionale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăţi puternice şi unite”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top