Conferința internațională anuală a USAMV Cluj-Napoca, în 23 și 24 septembrie 2021. Universitatea acordă două titluri de Doctor Honoris Causa 

Un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de domenii științifice, Conferința internațională anuală ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în 23 și 24 septembrie 2021, cu participarea a 200 de specialiști din România și străinătate. 

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologii și medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

În acest an avem circa 200 de invitați din 11 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 20-a ediție a conferinței, chiar dacă anul acesta contextul social ne impune și utilizarea parțială a spațiului virtual pentru comunicările științifice. Vor fi sesiuni interactive și discuții de tip panel, care vor oferi cercetătorilor din întreaga lume șansa de a se conecta între ei„, a precizat coordonatorul conferinței, Prof. dr. Dan C. Vodnar, Prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul reuniunii internaționale, mai precis în 23 septembrie, de la ora 12.00, USAMV Cluj-Napoca va decerna, în Aula ”Mihai Șerban”, titlurile de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Dirk C. de Graaf, de la Universitatea din Gent (Belgia), respectiv Prof. Dr. Gilles Dupré, de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria).

USAMV Cluj-Napoca va fi reprezentată la conferință de specialiști de la cele cinci facultăți, care se vor alătura invitaților din țară și celor din Algeria, Bulgaria, Burkina Faso, Germania, Grecia, Iran, Maroc, Polonia, Spania, Serbia.

Lucrările forumului sunt programate în amfiteatre din campusul USAMV Cluj-Napoca, la Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) și la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, precum și în sesiuni on-line. 

Sesiunile participante în cadrul lucrărilor sunt: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.