Mii de clujeni au făcut noapte albă pentru a vizita muzeele clujene – FOTO

Câteva mii de clujeni s-au înghesuit sâmbătă noaptea, 20 mai, la muzeele clujene pentru a marca ediția a 13-a a evenimentului european Noaptea Muzeelor, organizat anual de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Centrul Cultural Clujean. 

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional, în care sunt implicate mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene, care își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

La Cluj-Napoca, cele mai frecventate muzee au fost, la fel ca și în alți ani, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Colecția de Istorie a Farmaciei, Bastionul Croitorilor, Muzeul Mitropoliei de la subsolul Catedralei Mitropolitane, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie, Muzeul Universității „Babeș-Bolyai”, toate vizitate de mii de persoane până târziu în noapte.

 Ușile muzeelor s-au deschis pentru public în jurul orelor 18-19 și au primit oaspeți până în jur de ora 1:00.

Reporterul eClujeanul.ro a luat pulsul nopții de sâmbătă cu prilejul Nopții Muzeelor și vă prezintă o galerie foto:

La Muzeul de Artă s-au format cozi pe câțiva metri la intrare, publicând venind în valuri pentru a descoperi arta și a vizita clădirea fostului Palat Banffy.

Mai multe fotografii de la Muzeul de Artă găsiți pe pagina oficială de Facebook.

Muzeul Farmaciei a fost luat cu asalt de mii de clujeni, bătrâni, tineri, familii, iar copii au fost cei mai fascinanți de exponatele prezentate. 

Nici Muzeul Mitropoliei de la subsolul Catedralei nu a fost uitat de clujeni, iar noutatea de anul acesta este apariția bustului domnitorului Ștefan cel Mare în holul principal.  

Mormântul fostului arhiepiscol Bartolomeu Anania, decedat în 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.