„U” Cluj a făcut spectacol în primul amical al verii înaintea noului sezon de Liga a 3-a

Universitatea Cluj nu a avut niciun fel de emoții în primul amical al verii disputat în calitate de nou-promovate în liga a 3-a, după ce au învins cu un scor categoric de 7-0 pe Sticla Arieșul Turda. Câteva sute de fani i-au întâmpinat, miercuri, pe „studenții” lui Marius Popescu în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, la această partidă.

FOTO: Cristian Cosma

„U” a început partida cu un prim „11” ușor modificat, iar noutățile au pornit dintre buturi, unde „Papi” a ales experiența lui Albuț, sosit în această vară, în banda dreaptă a apărării l-a folosit pe Chiș, un tânăr care a mai trecut pe la Unirea Jucu respectiv Sepsi Sfântu Gheorghe, iar la „închidere” a optat pentru Micaș (19 ani) și „veteranul” Giurgiu. Dacă goalkeeperul în vârstă de 36 de ani nu a avut emoții pe durata minutelor petrecute pe teren, înlocuitorul lui Budăcan a evoluat fără trac la debut, simplu, dar precis, asemeni coechipierului său de la mijlocul terenului.

Universitatea a decis meciul încă din primul sfert de oră. Abrudan a deschis scorul în minutul 5, Lemac a dublat repede avantajul (8), Hordouan a făcut 3-0 (15), iar Goga a înscris pentru 4-0 (35). A fost momentul în care antrenorul Marius Popescu a schimbat aproape complet formula de start, urmărind celelalte achiziții, dar și pe restul fotbaliștilor sosiți în probe. Cordoș și Ionescu au oferit siguranță în centrul defensivei, Greu a fost activ și implicat în joc, contribuind la câteva acțiuni periculoase, iar Onicaș s-a întors cu gol la echipa sa de suflet. Revenit după o pauză cauzată de o accidentare, Hațiegan a reușit pe final o „dublă”, la care a contribuit și Lemnaru, cu un „assist”.

Antrenorul „Șepcilor roșii”, Marius Popescu, s-a arătat încântat de modul în care s-au prezentat elevii săi, la capătul unei întâlniri în care a rulat tot lotul.

„Avem doar 10 zile de pregătire împreună, am putut să urmăresc toți jucătorii, dar eu spun că am arătat bine. Băieții din primul “11”, mai ales cei experimentați, au știut ce așteptări am de la ei. M-au mulțumit și cei care au intrat după prima jumătate de oră, iar tinerii încep, la rândul lor, să se acomodeze cu cerințele mele. Sunt încântat de toată lumea, pentru că, în primul rând, m-a interesat aportul fizic și tactic al băieților. Începutul e promițător”, a declarat Popescu pentru site-ul oficial, fcuniversitateacluj.ro.

El a fost completat de mijlocașul Mihai Onicaș, cel care a înscris după pauză.

„A fost un antrenament bun pentru noi. Asta ne și doream, să facem efort, să punem în aplicare ceea ce am învățat până acum, atât tactic, cât și fizic, deoarece suntem în perioada de acumulări și avem nevoie de meciuri. E important pentru noi să jucăm cât mai multe partide de pregătire în această perioadă. Echipa merge bine, s-a văzut și astăzi (miercuri, n.red), este pe un drum bun. Mă bucur că am revenit acasă, la Universitatea, mă simt foarte bine, mă înțeleg excelent cu toată lumea”, a adăugat fotbalistul Universității Cluj.

Primul „11” al Universității a arătat în felul următor: Albuț –  Chiș, Abrudan, Irimie, Manu – Giurgiu, Micaș – Hordouan, Goga, Takacs – Lemac.

Următorul meci amical al echipei noastre este programat sâmbătă, la Oradea, în compania celor de la Luceafărul (Liga a II-a).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.