1 aprilie vine cu scumpiri noi. Cei mai afectaţi vor fi fumătorii

Începând de luni, 1 aprilie 2013, preţul mediu al unui pachet de ţigări va creşte cu aproape 40 de bani de la 11,93 lei până la 12,32 lei, din cauza majorării accizelor pentru tutun. Taxele pentru eliberarea paşapoartelor şi traversarea podurilor de la Giurgeni şi Cernavodă vor costa mai mult.

tigari

Ceea ce înseamnă că, lunar, un fumător va scoate din buzunar cu aproape 12 lei mai mult decât până acum, dacă fumează un pachet de ţigări pe zi.

Tot de luni vor creşte şi taxele pentru eliberarea paşapoartelor. E vorba de paşaportul simplu temporar şi de paşaportul electronic simplu, pentru adulţi şi pentru minorii de peste 6 ani.

Şi taxele pentru traversarea podului de la Giurgeni şi a celui de la Cernavodă vor fi mai mari. Cu un leu pentru autoturisme. Astfel, pentru traversarea podului de la Giurgeni se va plăti 11 lei şi 13 în cazul celui de la Cernavodă.

Pentru camioane, tarifele vor fi cu până la 11 lei mai mari. Trebuie menţionat că taxele au mai fost majorate şi în prima lună a acestui an.

Mâine este și ultima zi în care se pot achita impozitele și taxele locale pe primul semestru al anului. După data de 1 aprilie se vor percepe majorări de 2 la sută pe lună. De asemenea, cei care vor să beneficieze de reducerea de 10 la sută pentru plata integrală a acestor taxe o mai poate face doar mâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.