10.000 de clujeni au ieşit în stradă sâmbătă seara împotriva guvernului PSD-ALDE şi pentru susţinerea justiţiei independente! FOTO/VIDEO

Cel mai mare protest anti-guvernamental al acestui început de an la Cluj-Napoca a avut loc sâmbătă, 20 ianuarie 2018, iar numărul participanţilor a ajuns chiar şi la 10.000 în timpul tradiţionalului marş prin centrul oraşului.

Manifestanţii s-au adunat corespunzător în jurul orei 18:00 la Monumentul Memorandiştilor de pe Eroilor, înarmaţi cu fluiere, vuvuzele, steaguri tricolore, steaguri cu UE, pancarte cu mesaje anti-guvernamentale, anti-Dragnea, anti-PSD şi portavoci.

LIVE – Clujul Politic

Părinţi cu copii mici, studenţi şi oameni în vârstă, sătui de ceea ce se întâmplă în ţară şi de modul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE au ieşit în stradă, în ciuda temperaturii scăzute, pentru a-şi striga nemulţumirile.

Timp de o oră, clujenii au ţinut discursuri de apărare a democraţiei şi justiţiei, de normalitate şi pentru un viitor mai bun în România, iar fiecare a avut posibilitatea să îşi spună păsurile la portavoce în faţa mulţumii adunate în jurul „Clopotului” de pe bulevardul Eroilor.

Scandările cele mai frecvente au fost: „Bucureşti nu uita / Clujul e de partea ta!„, „PSD ciuma roşie”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Dragnea. nu uita / va veni și ziua ta!”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „Jandarmeria, jos pălăria”, „Parlament penal, marș la tribunal”, „Ale, ale, ale, o dorința sinceră, România liberă”, „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Uniţi salvăm toata România”, „DNA, să vină să vă ia” şi „Singura soluţie, o nouă revoluţie”.

Printre protestatarii de la Cluj s-a numărat şi liderul USR Dan Barna, precum şi deputatul Emanuel Ungureanu, ultimul făcând şi live pe profilul său de Facebook.

Marşul a pornit pe Eroilor în jos în jurul orei 19, mulţimea ocupând pe lângă zona pietonală şi partea carosabilă a bulevardului. S-a avansat pe str. Dorobanţilor până în Mărăşti, unde s-a făcut cale întoarsă la sensul giratoriu şi s-a venit înapoi spre centrul oraşului pe B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Str. Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – Str. Napoca şi revenire la monumentul Memorandiştilor.

Cum s-a văzut marşul de sus pe str. Dorobanţilor:

Un clujean cu un megafon a pus şi imnul „Deşteaptă-te române” şi imnul Golanilor pe traseu, iar în faţa Casei de Cultură a Studenţilor marşul s-a oprit pentru a se intona imnul României, cu lanternele telefoanelor mobile pornite.

Solicitările societăţii civile:

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior

Protestul la Cluj s-a încheiat cu tradiţionalele urări „La mulţi ani! Cu executare” pentru Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, PSD, ALDE, Mihai Lucan, Valeriu Dorneanu şi întreg parlamentul penal – VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.