10 nume româneşti de fete care sunt predestinate succesului

Când vă gândiţi la „Ana”, asociaţi numele cu propozitia „Ana are mere” din clasa I? Când va gândiţi la „Elena”, o asociaţi cu personajul din mitologia greacă, cea mai frumoasă muritoare şi femeia care a dat naştere războiului din Troia?

femei succes

Creierul uman functioneaza pe principiul asocierii: asociaza cuvinte cu imagini, nume cu persoane, locuri cu activitati sau evenimente, pentru ca, pur si simplu, asa este obisnuit, iar aceasta tendinta este naturala. Pe baza acestor asocieri, creierul ne transmite perceptii si interpretari ale obiectelor si persoanelor din jurul nostru, scrie perfecte.ro.

Asa se intampla si cazul numelor: unele studii sugereaza ca oamenii tind sa prezica succesul unei persoane in functie de numele pe care-l poarta, pe care-l asociaza cu vedete, personalitati sau chiar cu diverse stereotipuri. Unii cred ca numele are o influenta covarsitoare asupra dezvoltarii personalitatii si ca poate chiar influenta destinul cuiva.

Chiar daca nu exista nume care sa garanteze succesul, cu siguranta exista nume populare, nume cu rezonanta placuta, nume asociate cu imagini sau evenimente pozitive si persoane de succes.

Va prezentam, in ordine alfabetica, 10 nume romanesti de fete, dintre cele mai populare, care sunt purtate cu mandrie de catre femei de succes din trecutul si prezentul Romaniei.

1. Alexandra [greaca] – “alexo” – “a proteja, a apara” si “andros” – “barbat”

Romance de succes  cu numele Alexandra: Alexandra Irina Maruta/Andra (cantareata), Alexandra Stan (cantareata), Alexandra Ungureanu (cantareata), Alexandra Maria Lara (actrita), Alexandra Marinescu (gimnasta), Alexandra Dulgheru (jucatoare de tenis)

2. Ana [ebraica] – “hanan” -a avea mila, a binevoi

Romance de succes cu numele Ana: Ana Blandiana (poeta), Ana Aslan (medic si academician), Ana Maria Georgescu (cantareata), Ana Maria Branza (scrima)

3. Andreea [greaca] – “andreia” – “barbat”, “curaj”

Romance de succes cu numele Andreea: Andreea Esca, Andreea Raicu, Andreea Marin Banica, Andreea Raducan (gimnastica)

4. Carmen [ebraica] – gradina

Romance de succes cu numele Carmen: Carmen Tanase, Carmen Stanescu, Carmen Maria Carneci, Carmen Hanganu

5. Cristina [latina] – urmasul lui Hristos

Romance de succes cu numele Cristina: Cristina Neagu, Cristina Varzaru, Cristina Rus, Cristina Deleanu, Cristina Topescu.

Citeşte perfecte.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.