100 de brazi de Crăciun au fost confiscați de polițiștii clujeni

Poliţiştii din localitatea Huedin au acţionat pentru prevenirea ilegalităţilor comise în domeniul silvic. Astfel, au depistat un bărbat care transporta brazi, fără îndeplinirea condiţiilor legale.

brazi confiscati

La data de 27 noiembrie a.c., ora 18:45, poliţiştii au oprit pentru control, pe DN1R, pe raza localităţii Călăţele, un autovehicul cu care se transportau brazi.

Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din comuna Călăţele, transporta 101 brazi, fără a poseda documente legale de provenienţă şi transport pentru aceştia.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi reprezentanţilor ocolului silvic.

În perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2013, în cadrul acţiunilor specifice pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier şi a faptelor ilicite asociate, au fost confiscaţi 2.769 pomi de Crăciun.

În perioada următoare, poliţiştii vor intensifica activitățile specifice pentru prevenirea și combaterea tăierii şi comercializării ilegale a pomilor de Crăciun, precum şi a altor delicte silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.