100 de clujeni au participat la un protest spontan marți seara împotriva ordonanțelor de modificare a Codului Penal – VIDEO

Aproximativ 100 de clujeni au ieșit marți seara, 31 ianuarie, de la ora 18:30, în Piața Unirii, înaintea ședinței de guvern din această seară de la ora 19:45, pentru a protesta împotriva ordonanțelor de modificare a Codului Penal pe care guvernul Grindeanu intenționează să le adopte tăcit în ședința de miercuri, și anume dezincriminarea abuzului în serviciu și a conflictului de interese.

Acțiunea din această seară din centrul Clujului a fost una spontană, fiind organizată cu circa o oră înainte pe rețeaua de socializare Facebook, dar câțiva clujeni au răspuns pozitiv la chemarea la protest și au venit pentru a manifesta împotriva intenției guvernului de a trece aceste OUG-uri.

S-a strigat „CNA fă-ți treaba”, „CNA, demisia”, „DNA să vină să vă ia„, „Clujul cere, fără grațiere”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta„, „PSD – Ciuma roșie”, „Antena 3 – niște derbedei„, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „Fără hoție, în democrație”, „Toate partidele, aceeași mizerie” și „Cu televizorul ați mințit poporul”.

Clujenii au strigat, din nou, împotriva grațierii și amnistiei, arătându-si solidaritatea pentru bucureștenii care vor organiza o acțiune de protest, miercuri dimineața, în fața sediului guvernului, pentru a încerca să stopeze adoptarea ordonanțelor de urgență controversate.

Cei prezenți și-au anunțat intenția de a ieși în stradă în fiecare seară până până când vor fi retrase ordonanțele de urgență controversate.

Modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, care vizeaza dezincriminarea mascata a abuzului si neglijentei in serviciu, a conflictului de interese si desfiintarea de facto a institutiei denuntatorului se vor face prin ordonanta de urgenta si va fi cel mai probabil adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.

Proiectele pot fi citite accesând link-urile de mai jos:

Proiectul Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

Proiectul Ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse

VIDEO

Scandarea serii la protestul spontan din aceastăseară a fost „Liviu Dragnea să ajungi, îmbrăcat în multe dungi”.

Peste 10.000 de clujeni au ieșit duminică, 29 ianuarie, în stradă pentru a protesta împotriva ordonanțelor de urgență privind grațierea și amnistia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.