11 ani de la atacurile teroriste de la World Trade Center

11 septembrie 2001. Statele Unite a fost lovită de cel mai cumplit atac terorist din istoria sa. Patru avioane deturnate în turnurile gemene de la World Trade Center. Astăzi se împlinesc 11 ani de când America a fost lovită de sângerosul atac islamic, în care 2.751 de oameni din 63 de naţionalităţi şi-au pierdut viaţa, printre ei s-au aflat şi patru români.

În câteva minute, cele două turnuri gemene, simbol al capitalismului american, s-au năruit sub privirile împietrite de groază ale celor din preajmă. Atentatele au fost comise de 19 piraţi ai aerului, membri ai al-Qaida, care au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare şi politice ale Statelor Unite ale Americii.

În timp ce o lume întreagă privea cu groază ceea ce se întâmpla în inima New Yorkului, un avion de linie se prăbuşea peste o aripă a Pentagonului şi o altă aeronavă se izbea de pământ în Pennsylvania.

A patra aeronavă ar fi ţintit Capitoliul, sediul Congresului sau Casa Albă, însă, în urma intervenţiei pasagerilor, avionul s-a prăbuşit pe un câmp din Shanksville.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.