1700 de concurenți la concursurile de ciclism și alergare din acest weekend la Cluj-Napoca

Cele două competiții de ciclism din weekend, NapoCup XCO și BT Făget UCI MTB Marathon Series powered by Vodafone & Banca Transilvania au avut în acest an ceva mai special, fiind ambele înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale.

maratonul fagetului ciclism
Foto © Magda Creosteanu (www.facebook.com/magda.creosteanu/)

Astfel,  polonezul Adrian Brzozka de la clubul sportiv JBG2 MTB a câștigat atât competiția de sâmbătă cât și cea de duminică. Campion al Poloniei la MTB XCM, sportivul s-a declarat surprins de efortul pe care l-a presupus traseul de maraton de la Cluj-Napoca, concluzionând că BT Făget UCI MTB Maraton Series e într-adevăr o competiție care își merită locul în calendarul internațional. Tot ca mărturie a acestui lucru stau și sportivii din diferite țări prezente la start, atât în cursa masculină, cât și în cea feminină: Portugalia, Ungaria, Germania, Franța, Belgia, Italia, Grecia, Bulgaria, Polonia, Ucraina sau Marea Britanie.

Dar ziua de duminică nu a fost numai despre ciclism, ci și alergătorii au avut parte de acțiune, având la dispoziție două trasee, unul de 11 km și altul de 26 km, unde să își etaleze rezistența, îndemânarea și dragostea pentru acest sport.

Cu sprijinul Asociației Derzelas a avut loc și o cursă pentru persoanele cu dizabilități, la care au participat peste 20 de persoane din toată țara.

Cu toate acestea evenimentul sportiv din acest weekend  a fost unul complex, presărat cu momente artistice și de divertisment. Astfel concursul Napo Cup de sămbătă s-a desfășurat într-o atmosferă pitorească în Muzeul Etnografic al Transilvaniei unde vechile case țărănești au  prins viață, concurenții și publicul numeros având parte de un spectacol inedit de muzică și dansuri populare oferite de: elevii Colegiului de Muzică Sigismund Toduță , ansamblul „Dor Clujean”, ansamblul „Mărișana din Mărișel” și grupul folcloric din Răchițele. Tot aici s-a desfășurat și concursul de MTB pentru copiii de 6-14 ani. În seara zilei de sâmbătă, în parcarea Polus Center cu toții au sărbătorit cei cinci ani ai Maratonului Făgetului cu un concert oferit de Formația Compact și minunații copii de la „Midi Group”.

La start concurenții au fost stimulați și susținuți de grupul de majorete Madness și numeroși voluntari inimoși care i-au supravegheat și încurajat pe tot parcursul evenimentului.

Ambele competiții au fost transmise live de TVR Cluj.

Clasamentele curselor, detalii despre acestea, precum și fotografii pot fi găsite atât pe site-ul Clujul Pedalează, cât și pe pagina de Facebook a asociației sportive. Mulțumim pentru prezență și pentru participare!

Mai multe fotografii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.