20.000 de sarmale au fost pregătite pentru pelerinii de la Mănăstirea Nicula

Mănăstirea Nicula va fi și în acest an gazdă pentru zeci de mii de credincioși veniți din toată țara pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și ca Sfânta Maria mare.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat că pelerinii vor fi cinstiți cu sarmale și cozonaci, după cum spune tradiția, scrie mediafax.ro.

Călugării au pregătit 20.000 de sarmale și cozonaci pentru a-i cinsti pe pelerinii veniți la Nicula.

„Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula. În noaptea de luni spre marţi icoana va fi scoasă din biserică şi se va înconjura biserica, iar marţi de la ora 9 va fi oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. Din sobor mai fac parte mitropolitul Luca, de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care vine de la Paris, şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişan”, a spus Ivanov, conform Mediafax.

Mulți pelerini au ajuns deja la Mănăstirea Nicula și participă la slujbele religioase, dar cei mai mulți sunt așteptați în aceasta seară, dar și marți dimineața, la prima oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.