20 de ani de prietenie cu orașul înfrățit Suwon, marcate la Cluj-Napoca cu un festival tematic!

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de relații de înfrățire cu orașul sud-coreean Suwon, Primăria Cluj-Napoca a organizat Festivalul Cluj-Suwon, la care a participat o delegație numeroasă de invitați speciali din orașul înfrățit, reprezentanți ai municipalității, meșteri tradiționali, bucătari, fotografi și muzicieni.

La evenimentele care au marcat deschiderea oficială a festivalului ne-am bucurat să îl avem alături pe E.S. dl Kim Yong Ho Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România și din partea municipalității pe Cho Chung-Sik viceprimar al orașului Suwon.

„Le-am mulțumit oaspeților sud-coreeni pentru implicarea activă în dezvoltarea relației de prietenie între cele două orașe în domenii culturale, educaționale și economice. Componenta cea mai importantă din această colaborare este cea de afaceri, în fiecare an realizându-se misiuni între cele 2 orașe pentru dezvoltarea sectorului economic.

Cele 2 orașe au în comun faptul că amândouă sunt importante centre pentru inovare și IT. Orașul Suwon este cunoscut în lume ca „orașul Samsung” – fiind locul unde Samsung își are sediul„, a declarat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca va continua colaborarea cu orașul Suwon în domeniile cercetării, dezvoltării, inovării și ale It-ului.

Prezența sud-coreeană în orașul nostru poate fi simțită în perioada 4-7 iulie prin degustări gastronomice și muzică contemporană în cadrul festivalului Jazz in the Park din Parcul Central sau expoziții de produse ale meșteșugarilor, demonstrații de caligrafie și vestimentație tradițională coreeană în Piața Unirii.

Informații despre programul activităților:
https://www.facebook.com/events/419915718595240/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.