22 de cetățeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală în Cluj Napoca

Poliţiştii de la Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul Teritorial Cluj în baza unor informaţii deţinute au desfăşurat în perioada 08 – 16 ianuarie mai multe acţiuni pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

serviciul-de-imigrariÎn cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de 22 cetăţeni străini (12 – Tunisia, 3 – Maroc, 3 – Algeria şi câte 1 din Egipt, Israel, Moldova şi Nigeria) împotriva lor luându-se următoarele măsuri:

– au fost emise două decizii de returnare prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, datorită faptului că aceştia s-au retras de la studii.

– în 20 cazuri s-a prelungit dreptul de şedere întrucât străinii sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj-Napoca.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12.200 lei şi 3 avertismente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.