27.000 de clujeni au trecut pragul Târgului de carte Gaudeamus din Piața Unirii

Ajuns la ediția a 17-a, Târgul de carte Gaudeamus din Piața Unirii s-a desfășurat în perioada 20-24 aprilie și a strâns aproximativ 27.000 de vizitatori.

targul de carte gaudeamus cluj

Numărul foarte mare de participanți confirmă interesul tot mai mare pentru carte al clujenilor, dar și al editorilor și scriitorilor.

Potrivit organizatorilor, au fost 90 de expozanți, 135 de evenimente editoriale, o suprafață totală de 600 mp de standuri. Preşedinte de onoare al ediţiei a fost scriitorul Horia Bădescu.

Cele 2.000 de volume donate cu prilejul târgului de la Cluj-Napoca vor ajunge la biblioteca școlii primare din localitatea Poiana Horii, comuna Beliş.

De la Cluj-Napoca, Radio România duce cartea mai departe, la Oradea. Cea de-a treia ediție a târgului organizat de Radio România și Primăria Oradea va avea loc în perioada 18-22 mai, în Parcul 1 Decembrie. Calendarul Gaudeamus 2016 mai cuprinde evenimentele Litoral (11-15 august), Carte școlară (15-25 septembrie), Târgul internaţional Carte de învățătură (16-20 noiembrie).

Proiecte derulate la târg:

Raftul liber s-a bazat pe principiul schimbului liber de cărţi. Cititorii pasionaţi au putut veni să ia o carte din raft, cu condiţia să lase un alt volum în loc. Primele volume expuse au aparţinut unor scriitori clujeni, care au fost de acord să participe astfel la inaugurarea proiectului.

Concursul Naţional de Lectură Mircea Nedelciu este un proiect de anvergură naţională iniţiat cu scopul de a promova lectura în rândul elevilor.

Invitaţi de nota 10: olimpicii României: proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc.

Cărţile se întorc acasă are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte destinat, în principal, bibliotecilor din mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.