3 metode eficiente prin care poti scurta timpul dedicat ingrijirii gradinii

Aproape oricine viseaza sa locuiasca impreuna cu familia intr-o casa spatioasa, cu gradina mare si plina de verdeata. Exista chiar persoane care vor sa faca acest lucru intr-un loc izolat, fara prea multi oameni in jur, deoarece prefera linistea si intimitatea.

Cu toate acestea, multi revin asupra deciziei atunci cand afla ca, de fapt, o casa necesita foarte mult timp ce trebuie dedicat sarcinilor casnice, iar gradina are nevoie de o ingrijire permanenta. Toate acestea reduc timpul de relaxare la care oamenii viseaza atunci cand planuiesc sa isi construiasca un astfel de imobil. Totusi, exista metode prin care toate aceste sarcini pot fi indeplinite mult mai rapid si mai eficient.

Iata cum poti reduce timpul petrecut avand grija de gradina ta!

Intretinerea gospodariei nu ar trebui sa-ti rapeasca din timpul pe care vrei sa il petreci relaxandu-te alaturi de familie. De aceea, trebuie sa eficientizezi toate sarcinile corespunzatoare, astfel incat sa te asiguri ca nu apar niciodata probleme neplacute, cum ar fi inundatii sau plante crescute in mod necontrolat. Acestea pot fi evitate daca apelezi la cateva metode clasice.

Amplasarea unei instalatii de apa

Udatul gradinii este o sarcina pe care trebuie sa o faci in mod regulat, mai ales in sezonul cald, atunci cand gazonul sau plantele au o nevoie mai mare de ingrijire. Astfel, este recomandat sa pui la punct o instalatie cu hidrofoare si motopompe, care te va ajuta sa te asiguri ca plantatiile tale nu vor duce niciodata lipsa de apa. Poti gasi o mare varietate de astfel de aparate pe Atomico.ro, potrivite pentru fiecare nevoie pe care o poti avea.

In acest mod, asiguri si necesarul de apa de care are nevoie gradina ta, dar iti faci sarcina si mult mai usoara, economisind timp. Aceste instalatii trebuie facute in functie de suprafata totala a gradinii pentru a uda atat gazonul, cat si plantele decorative, care se pot ofili foarte usor in zilele calduroase, lipsite de ploi.

Professional Gardener Finishing Newly Developed Backyard Garden Planting Last Decorative Trees.

Organizarea eficienta

De multe ori, poti pierde timp pretios cautand uneltele de care ai nevoie pentru o anumita activitate sau depozitand eventualele cantitati de deseuri alimentare. Pentru a evita acest lucru, este important sa te organizezi corespunzator. Asigura un spatiu pe care sa il stii mereu disponibil pentru depozitarea deseurilor si la care sa ai acces rapid. In plus, pentru curatenia de sezon, atat cea de primavara, cat si cea de iarna, aranjeaza-ti uneltele in asa fel incat cele pentru sarcinile corespunatoare fiecarei activitati sa fie accesibile.

Amenajeaza spatiul in functie de scop

O gradina trebuie sa-ti asigure atat hrana, cat si loc de relaxare. De aceea, ai nevoie sa asiguri o anumita suprafata pentru fiecare si sa faci tot posibilul ca acestea sa nu se intersecteze. De exemplu, la intrare, pune doar in partile laterale mici spatii pentru flori care sa dea o imagine frumoasa curtii. In spate, amenajeaza un spatiu pentru gazon si activitati fizice, iar undeva izolat poti rezerva o anumita suprafata pentru a cultiva legume.

In concluzie, ingrijirea curtii se poate face usor si eficient daca apelezi la cateva metode de organizare buna. Esti pregatit sa ai o gradina ca in povesti?

Sursa foto: Envato.com.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.