3 mituri legate de invatarea unei limbi straine cu IBSEN

Atunci cand decizi sa inveti o limba noua din diverse motive: fie vrei sa obtii un job mai bun, fie ca vrei sa calatoresti, sau pur si simplu vrei sa inveti pentru satisfactia proprie, te poti ciocni cu anumite mituri.

Cand alegi un set de cursuri limbi straine online, iti vine greu sa decizi de unde sa incepi si care sunt pasii de urmat. In acest sens, te ajuta scoala de limbi straine IBSEN.

Profesorii acestor cursuri limbi straine merg pe premiza ca este important sa pui progresul in fata perfectiunii. A gresi este normal, chiar constructiv. Nu trebuie sa urmaresti mereu pronuntia perfecta sau sa te stresezi ca nu retii toate cuvintele no imediat. Important este sa nu te opresti.

Exista cateva mituri legate de invatarea unei limbi straine, si anume:

  • Daca o persoana cunoaste o limba straina, o poate vorbi fluent.

Adevarul este ca nu intotdeauna functioneaza asa. Atunci cand cineva vorbeste fluent in limba engleza, oamenii din jurul sau cred ca are o „engleza fluenta”. Apoi se dovedeste ca vorbeste cu greseli si numai pe teme banale. Un subiect diferit si imediat apare stupoarea. Subiectele nefamiliare sunt dificile chiar si pentru vorbitorii nativi.

Este posibil sa traduci intr-o limba straina din limba ta materna si sa vorbesti incet si cu greseli. Insa, o conversatie fata in fata este deseori stresanta, si persoana care credea ca cunoaste bine limba, intimpina dificultati in comunicare.

  • O limba straina trebuie sa fie predata de un vorbitor nativ.

Unul dintre cele mai ridicole mituri. Un vorbitor nativ este util pentru cineva care poate deja sa construiasca cu incredere o propozitie in limba pe care o invata. Pana atunci, un vorbitor nativ este aproape inutil – el sau ea nu intelege cum gandeste studentul vorbitor de limba romana. Lucrurile care par evidente pentru vorbitorul nativ, pe care nici macar nu cred ca trebuie sa se concentreze, nu sunt deloc evidente pentru cel pe care invata.

  • Poti invata o limba de sine statator

Bine, poate cuiva si ii reuseste, dar nu oricui. De exemplu, YouTube este plin de videoclipuri stralucitoare pe teme simple de vocabular si gramatica. Vor exista progrese in urma vizionarii unor astfel de videoclipuri, dar numai progrese cantitative, nu si calitative.

Doar pentru ca inveti cuvinte si expresii, nimic nu poate inlocui un profesor care sa iti explice. Poti urmari oricat de mult doresti videouri, sa incerci sa te descursi singur, dar iti va fi foarte greu sa iti construiesti o baza pentru a aborda o cantitate atat de mare de informatii complexe pe cont propriu, fara un tutore. Astfel, majoritatea oamenilor au inca nevoie de un profesor bun pentru a invata o limba noua.

Astfel, nu e cazul sa ne luam dupa prejudecati si conceptii gresite, si daca ne dorim foarte mult, nimic nu poate sta in calea succesului.

Invata o limba straina cu pasiune si perseverenta si nu crede in toate miturile legate de invatarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.