4 străini au fost depistați cu ședere ilegală în Cluj

pasaportPoliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, la data de 25 martie a.c., o acţiune de combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Ca urmare a acestei acțiuni, au fost depistaţi cu şedere ilegală patru cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 16 şi 36 ani, doi din Rusia şi câte unul din Statele Unite ale Americii şi Tunisia, al căror drept de şedere încetase anterior şi nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii acestuia.

Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că doi dintre aceştia sunt membrii de familie ai unui cetăţean român, unul desfăşoară activităţi religioase, iar cel de-al patrulea este înscris la o instituţie de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi urmează cursurile acesteia, motiv pentru care au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Cluj, cu documentele necesare, în vederea prelungirii dreptului de şedere.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi, în valoare totală de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.