40 de bicicliști clujeni au pedalat duminică până în Aghireș, la Laguna Albastră

Un grup de 40 de cicliști clujeni au pedalat duminică, 24 martie, până la Laguna Albastră din comuna Aghireș, în cadrul primei ediții a evenimentului Prima Plimbare a primăverii organizată de CS Napoca Cycling Plus PDG.

Pe o vreme foarte bună de primăvară, bicicliștii și-au dat întâlnire la ora 9, în fața Casino-uluu din Parcul Central „Simion Bărnuțiu, de unde au pornit pe traseul următor: https://www.strava.com/routes/17466306

Dorim ca în fiecare an să sărbătorim, cum se cuvine, intrarea oficială în primăvară cu… evident, Prima Plimbare a Primăverii. Tura dorim să aibă loc în fiecare an în prima duminică după echinocțiul de primavară.

Această tură se adresează tuturor categoriilor de ciclisti. Fie că sunteți începători sau nu, se va merge în regim de cicloturism, cu poze și pauze de regrupare. Haideți să uităm, pentru o zi. de strava, segmente și timpi și să ne bucurăm de plăcerea de a pedala.

Ținând cont de faptul că o parte din traseu se va desfășura pe DN1, avem rugămintea să mergeti pe acostament, iar acolo unde acostametul nu permite, pe marginea drumului”, susțin organizatorii.

Au fost și câteva reguli:

 1. Desi regulamentul rutier recomandă purtarea căștii, in turele organizate de noi, vrem sa fie obligatorie.
 2. Se vor respecta toate regulile de circulație;
 3. Mergem doar în șir indian, conform legislației in vigoare.
 4. Fără jigniri între voi sau alți participanți la trafic;
 5. Dacă ești biciclist bun, ne bucucram, nu trebuie să dovedești, lasă cascadoriile pe bicicletă și mitocăniile acasă;
 6. SĂ AVEȚI LUMINI și elemente reflectorizante! Condiție obligatorie! Este posibil să ne prindă întunericul pe drum, ora de final este estimativă.
 7. Să aveți kit de pană!
 8. Să nu aveți pretenții sa mancați pe la restaurante luxoase, fiecare își aduce, ce dorește, de acasă sau luăm cu asalt un magazin și radem tot din el. 🙂
 9. Odată ce ai acceptat să participi la această tură înseamnă ca ești constient/ă că pe anumite porțuni de drum ești pe proprie răspundere și ești de acord cu acest aspect.
 10. Gandește-te bine dacă poți duce la final această tură, e neplacut să avem timpi morți din cauza unei proaste pregătiri fizice
 11. Bicicletele să fie în stare perfectă de funcționare.
 12. N-ar strica să ai traseul încărcat undeva…
 13. De-a lungul traseului vreau să mergem grup cât se poate de compact, nu vreau ca grupul să se întindă pe o rază de câțiva kilometri.
 14. Indrumătoru/organizatorul poate fi depășit doar in urmatoarele situații: atunci când dorești să faci niște poze, pe urcări, sau pe coborâri, unde fiecare merge cum poate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.