5 stiluri în care îţi poţi amenaja dormitorul şi care dictează mobila pe care să o cumperi

Există mai multe stiluri în care îţi poţi amenaja dormitorul, astfel încât această încăpere să se integreze perfect în restul casei, dar să fie şi foarte confortabilă şi să îţi ofere acel spaţiu intim de care ai nevoie pentru a te odihni şi relaxa. Pentru acest lucru ai nevoie de cea mai bună mobilă dormitor, pe care să o alegi ţinând cont de amenajarea interioară a casei tale.

Mobilă dormitor – design contemporan

Stilul contemporan se bazează pe geometrie. Un dormitor în stil contemporan are un pat cu înălţime redusă şi stilul general este simplu. Toate piesele de mobilier alese au de asemenea înălţime mică, deşi poate să fie aleasă şi o piesă verticală înaltă, care să dea contrast. Culorile dominante sunt alb, gri şi negru care sunt culori extrem de comune în schemele de design contemporan, fiind de cele mai multe ori echilibrate cu alte culori de accent. Stilul acesta de design este cel care utilizează în foarte mare parte culori puternice sau elemente metalice de accent. 

Mobilier pentru un dormitor scandinav

Stilul scandinav are mai multe interpretări. Sunt şi elemente comune cum ar fi vibraţia casual, de relaxare şi simplă, precum şi accentul pe alb. Acest stil este funcţional şi foloseşte mai multe texturi pentru a adăuga personalitate şi căldura dormitorului. În mod simultan, acest stil este lipsit de ornamente în exces sau de linii curbe. 

Cu toate acestea, stilul scandinav nu este rece sau rigid ci este foarte primitor şi romantic. Cele mai multe interioare scandinave folosesc albul şi tonurile de gri ca bază. Pentru acest stil se recomandă utilizarea elementelor naturale, cum ar fi materialele plastice şi lemnul sau culorile de accent, aluminiul şi oţelul. Culorile se vor introduce în spaţiu cu ajutorul aşternuturilor sau pieselor de artă.

Designul unui dormitor shabby chic

Stilul shabby chic accentuează elementele de epocă pentru a da o un aspect general de vechi. Mobila se caracterizează tocmai prin acest aspect, iar lemnul este finisat în vopsea şlefuită pentru a părea uzat. Sunt utilizate materialele textile pentru a personaliza spaţiul. Culorile de bază sunt ocru, alb şi pastelurile însă se recomandă şi introducerea unor culori vibrante în schemă.

Dormitor în stil industrial

Acest stil trimite la epoca industrială de la finele secolului XIX. Pentru piesele de mobilier se utilizează oţelul aparent şi elementele din lemn, de cele mai multe ori completate de zidurile de cărămidă aparentă. În varianta modernă, acest stil include şi accentele de cupru. Decorul general va fi unul sobru şi este scoasă în evidenţă energia brută, individualitatea şi entuziasmul tineresc. Alte elemente specifice sunt ţevile de apă şi dispozitivele de încălzire lăsate la vedere, mobilă cu numeroase elemente metalice şi înlocuirea perdelelor cu jaluzele.Indiferent de stilul de amenajare interior pe care îl alegi, pe https://www.acaju.ro vei găsi cele mai bune piese de mobilier pe care să le integrezi uşor în spaţiu şi cu ajutorul cărora să construieşti imaginea finală dorită pentru dormitorul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.