59% dintre clujeni și-au plătit impozitele locale în primele 3 luni din 2015

Primăria Cluj-Napoca anunță că 59% dintre clujeni și-au achitat până la sfârșitul primului trimestru impozitele locale pentru anul în curs, beneficiind de bonificația de 10%. Față de anul trecut s-a înregistrat o creștere de 7% la persoanele fizice, fiind colectată în total suma de 26.094.794 lei.

În ceea ce privește firmele din Cluj-Napoca, până la finalul lunii martie 2015 și-au achitat obligațiile fiscale 48% dintre acestea, cu 8% mai mult față de situația înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut. Suma colectată de la persoanele juridice este de 35.797.144 lei.

Cum au preferat clujenii să își plătească taxele și impozitele locale?

– 122.719 chitanțe au fost eliberate direct de la ghișeele instituției din cadrul Centrului de Informare pentru Cetățeni, de pe strada Motilor nr. 7, în Piața Unirii nr. 1 sau la primăriile de cartier – Mănăștur, Mărăști, Gheorgheni, Someșeni, Iris, Zorilor și Grigorescu;

6170 de plăți s-au realizat online pe site-ul primăriei;

454 prin intermediul codului QR (plati fara identificare) – conținut pe înștiințarea de plată;

25.998 plăți efectuate prin POS;

Clujenii au obligația, în conformitate cu Legea Codului Fiscal, că până la sfârșitul lunii martie să-și achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârșitul lunii septembrie. Din această lună se percepe o majorare de întârziere în procent de 2% /lună, care se aplică la sumele la care dată scadentă a fost depășită.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.